Χαλκιδική: ο πιο αγαπημένος τόπος διακοπών των Βαλκανίων!

Μετά από την συμμετοχή του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στις τρεις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις των Βαλκανίων, επιβεβαιώθηκε ότι για μία ακόμη χρονιά η Χαλκιδική είναι ο Νο1 προορισμός διακοπών για όλους τους Βαλκάνιους.

Η Χαλκιδική μέσω του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής συμμετείχε στην έκθεση “Holiday and Spa Expo” στη Σόφια της Βουλγαρίας από 14 έως 16 Φεβρουαρίου με δικό της περίπτερο φιλοξενώντας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι Βούλγαροι τουρίστες στην Ελλάδα το 2018 ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο, με την μερίδα του λέοντος να καταφθάνει στις ακτές της Χαλκιδικής.

Με συμμετοχή στο περίπτερο του ΕΟΤ ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε από 21 έως 24 Φεβρουρίου στις εκθέσεις IFT του Βελιγραδίου και TTR του Βουκουρεστίου.

Οι γαλαζοπράσινες παραλίες της Χαλκιδικής είναι αυτές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των βαλκάνιων επισκεπτών μας. Είναι αυτές που τουλάχιστον για μία φορά το χρόνο θα επισκεφθούν έστω και για ένα σαββατοκύριακο.

Οι βαλκάνιοι επισκέπτες μας είναι οι “αιμοδότες” των μικρών κυρίως καταλυμάτων και επισκέπτονται τον προορισμό μας όλους τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ενδιαφέρον τους σιγά – σιγά άρχισε να κινείται και σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού πέραν του “ήλιος & θάλασσα”, δίνοντας έτσι την δυνατότητα να αυξηθεί ο θρησκευτικός αλλά και ο πολιτιστικός τουρισμός.

Τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής εκπροσώπησε στην Σόφια και στο Βελιγράδι ο Γενικός Γραμματέας του ΤΟΧ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής κ. Δημήτρης Χαδαλής, ενώ στο Βουκουρέστι ο Πρόεδρος του ΤΟΧ, κ. Γρηγόρης Τάσιος και ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιώργος Μπρουτζάς.

Σε όλες τις εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν πάρα πολλές συναντήσεις κυρίως με μικρά τουριστικά γραφεία αλλά και πολλούς δημοσιογράφους. Σημαντική ήταν και η συνδρομή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής με την παρουσίαση των τοπικών μας προϊόντων σε όλες τις αγορές, η βοήθεια των συλλόγων από την Σάρτη και το Πόρτο Κουφό και επίσης του αναπτυξιακού συνδέσμου Αμμουλιανής που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την προβολή και διαφήμιση της Χαλκιδικής μας.

Στην έκθεση του Βουκουρεστίου κλείστηκε συμφωνία με τον δημοφιλέστερο ραδιοφωνικό παραγωγό Daniel Buzdugan για την πραγματοποίηση εκπομπών με θέμα την Χαλκιδική. Τονίζουμε πως η εκπομπή του έχει πάνω από 2 εκατομμύρια ακροατές!

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η εικόνα των προκρατήσεων από τις μεγάλες αγορές, όπως Γερμανία, Βρετανία, Ρωσία σε γενικές γραμμές είναι αρνητική για την χώρα, οι οδικοί τουρίστες από τα Βαλκάνια κινούνται με ικανοποιητικούς και αυξανόμενους ρυθμούς.