Χαλκιδική: Περιπέτεια εν πλω για 57 επιβάτες πλοίου

– Βλάβη πηγαίνοντας στο Άγιο Όρος

Δύσκολες στιγμές έζησαν συνολικά 57 άτομα τα οποία επέβαιναν σε πλοίο το οποίο είχε αναχωρήσει από την Ουρανούπολη στη Χαλκιδική με προορισμό τη Δάφνη Αγίου Όρους. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Λιμενικό, το πλοίο έπαθε βλάβη στη μία μηχανή του ενώ βρισκόταν εν πλω. Εν τέλει, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν στην Ιερά Μονή Ζωγράφου, ενώ το πλοίο επέστρεψε με τη χρήση της δεξιάς κύριας μηχανής στο λιμάνι της Ουρανούπολης, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το λιμενικό αναφέρει:

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ουρανούπολης από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ” Ν.Ι. 328, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ουρανούπολη Χαλκιδικής προς τη Δάφνη Αγίου Όρους, ότι, κατά τη διάρκεια του πλου, παρουσιάστηκε ένδειξη βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ασφαλής αποβίβαση των πενήντα επτά επιβατών στην Ιερά Μονή Ζωγράφου και το “ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ” επέστρεψε με τη χρήση της δεξιάς κύριας μηχανής στο λιμάνι της Ουρανούπολης, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Ουρανούπολης του Λιμεναρχείου Ιερισσού απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.