Χαλκιδική: Περιπέτεια για 9 τουρίστες

– Το σκάφος τους προσάραξε σε βράχια

Απεγκλωβίστηκαν από δυνάμεις του λιμενικού με τη συνδρομή ενός ναυαγοσώστη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας παρέας τουριστών στη Χαλκιδική. Συγκεκριμένα, ενώ έκαναν βόλτα με το σκάφος τους στη θάλασσα, αυτό προσάραξε σε βραχώδη περιοχή στον κόλπο Ελιάς του όρμου Παναγιάς, με αποτέλεσμα οι 9 επιβαίνοντες να εγκλωβιστούν στα βράχια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τουρίστες από τη Ρουμανία.

Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό  και στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό όχημα Λιμενικού από ξηράς και περιπολικό. Εν τέλει, και με τη συνδρομή ναυαγοσώστη, οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν, ενώ, ένας από αυτούς ο οποίος έφερε τραύμα στο αριστερό πόδι, μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος στο λιμάνι Όρμου Παναγιάς και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Πολύγυρου.

Αναλυτικά, το λιμενικό σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Όρμου Παναγιάς για προσάραξη σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου Ελιάς όρμου “ΠΑΝΑΓΙΑΣ” Χαλκιδικής.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι ένα εκμισθούμενο σκάφος είχε προσαράξει σε βραχώδες περιοχή και οι εννέα (09) αλλοδαποί επιβαίνοντες του είχαν εγκλωβιστεί στα βράχια.

Στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή ναυαγοσώστη απεγκλώβισε τους ανωτέρω δια ξηράς, ενώ ένας εκ των επιβατών διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύμα στο αριστερό πόδι και μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος στο λιμάνι Όρμου Παναγιάς και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Πολύγυρου.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Όρμου Παναγιάς.