Χαλκιδική: Πλήρως προσβάσιμες σε ΑμεΑ 9 παραλίες (ΦΩΤΟ)

Από τι αποτελείται ο εξοπλισμός που έχει τοποθετηθεί στις παραλίες του δήμου Νέας Προποντίδας

Πλήρως προσβάσιμες σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμεΑ) είναι 9 παραλίες του δήμου Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο εξοπλισμός στις παραλίες αποτελείται από αμφίβια τροχήλατα οχήματα και ειδικούς διαδρόμους για πρόσβαση στο νερό ατόμων μειωμένης κινητικότητας καθώς και τοποθέτηση χημικών τουαλετών στα αντίστοιχα σημεία. Η τοποθέτηση των διαδρόμων και των αμαξιδίων είναι πλησίον του ναυαγοσώστη και οι παραλίες στις οποίες έχει γίνει η τοποθέτηση είναι της Σαχάρας, Ν.Καλλικράτειας, Μυκονιάτικα, Αγ.Μάμα, Ποτίδαιας, Ν.Μουδανιών, Διονυσίου, Φλογητών και Ν.Πλαγίων.


Αναλυτικά στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται:

«Ο Δήμος Νέας Προποντίδας με συντονισμένες ενέργειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχει δείξει την ευαισθησία του και τη φροντίδα του προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο δήμο μας έχουμε ήδη δημιουργήσει δύο Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑΜΕΑ και καθώς αποτελούμε ένα τουριστικό Δήμο έχουμε φροντίσει προκειμένου οι δημότες μας αλλά και οι επισκέπτες μας να έχουν πλήρη προσβασιμότητα στο νερό, σε όμορφες παραλίες του Δήμου μας.

» Θέλουμε να ενημερώσουμε λοιπόν ότι είναι έτοιμο προς χρήση, ένα σημαντικό έργο για τα άτομα με αναπηρία. Πρόκειται για την εφαρμογή συστήματος υποδομής βασικού εξοπλισμού ΑΜΕΑ σε 9 παραλίες του Δήμου Νέας Προποντίδας. Ο εξοπλισμός αποτελείται από αμφίβια τροχήλατα οχήματα και ειδικούς διαδρόμους για πρόσβαση στο νερό ατόμων μειωμένης κινητικότητας καθώς και τοποθέτηση χημικών τουαλετών στα αντίστοιχα σημεία. Η τοποθέτηση των διαδρόμων και των αμαξιδίων είναι πλησίον του ναυαγοσώστη και οι παραλίες στις οποίες έχει γίνει η τοποθέτηση είναι της Σαχάρας, Ν.Καλλικράτειας, Μυκονιάτικα, Αγ.Μάμα, Ποτίδαιας, Ν.Μουδανιών, Διονυσίου, Φλογητών και Ν.Πλαγίων.

» Παράλληλα θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι τουαλέτες έχουν τοποθετηθεί σε 26 καίρια σημεία σε όλο το μήκος και πλάτος του Δήμου μας με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών. Βασικό σημείο αποτελούν οι λαϊκές αγορές στις δύο μεγάλες δημοτικές ενότητες όπου έχουν τοποθετηθεί τουαλέτες, 4 στη Ν.Καλλικράτεια και 6 στη λαϊκή των Ν.Μουδανιών.

» Όλες οι τουαλέτες καθαρίζονται ανελλιπώς καθημερινά.

» ‘Η πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στις παραλίες μας αποτελεί δικαίωμα αλλά και δείγμα πολιτισμού. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που κατορθώσαμε να δώσουμε στο Δήμο μας την ευκαιρία στα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν τις όμορφες παραλίες μας’, δήλωσε ο Δήμαρχος Ν.Προποντίδας κ.Εμμανουήλ Καρράς».

Οι παραλίες του δήμου:

ΕΠΩΝΥΜΙΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ

WC

AMEA

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΑ

2

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ

1

1

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΜΥΚΟΝΙΑΤΙΚΑ

1

1

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΒΕΡΓΙΑ

2

1

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΑΓ.ΜΑΜΑΣ

1

1

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΠΟΤΙΔΑΙΑ

1

1

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΑ

1

1

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑ

1

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

1

1

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΦΛΟΓΗΤΑ

1

1

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ Ν.ΠΛΑΓΙΑ

1

1

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ Ν.ΤΡΙΓΛΙΑ

2

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΣΟΖΩΠΟΛΗ

1

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΛΑΙΚΗ Ν.ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ

4

Δ Ν.ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ ΛΑΙΚΗ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΑ

6