Χαλκιδική: Τα φανάρια της απελπισίας

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ

Λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα αναμένεται να δώσουν οι κυκλικοί κόμβοι που θα γίνουν στο σημείο που βρίσκονται τα φανάρια Νικήτης στο δεύτερο πόδι Χαλκιδικής.

Όπως δήλωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει αυτή την στιγμή η Σιθωνία είναι το κυκλοφοριακό που, και οι δρόμοι πρόσβασης σε αυτήν είναι σε κακή έως απαράδεκτη κατάσταση, αλλά και το κυκλοφοριακό που δημιουργείται στα φανάρια της Νικήτης είναι πολύ έντονο. Και χρειάζεται άμεσης αντιμετώπισης». Μάλιστα μας είπε πως το θέμα έχει επισημανθεί και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να βρεθεί λύση.

Εξάλλου μαζί με την ΠΚΜ θα κάνουν μια κυκλοφοριακή παρέμβαση στα φανάρια Νικήτης φτιάχνοντας κυκλικούς κόμβους (roundabouts) «που θα δημιουργήσουν καλύτερα αποτελέσματα», όπως τόνισε.

Ο ίδιος εκτιμάει ότι του χρόνου θα είναι έτοιμοι για χρήση. «Αν πάνε όλα καλά πιστεύω πως θα είναι έτοιμοι το καλοκαίρι του 2019. Η μελέτη έχει γίνει από τον δήμο και υπάρχει και μια χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ και σε συνεργασία με ΠΚΜ θα μπορέσουμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία», σημείωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο δήμαρχος Σιθωνίας.

Από την πλευρά του ο διοικητής Τροχαίας Πολυγύρου κ. Μιχαήλ Καπλανίδης εμφανίστηκε σκεπτικός ως προς την συγκεκριμένη επέμβαση γιατί «στο σημείο που σχεδιάζεται, ο δρόμος είναι λίγο στενός». «Θα περιμένουμε να δούμε πώς θα είναι το έργο», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε σχόλια που έχουν ακουστεί κατά καιρούς για το φανάρι της Γερακινής είπε πως αν ρυθμιστεί διαφορετικά από το ισχύον πλαίσιο θα “φορτωθεί” περισσότερο η κυκλοφορία στην Νικήτη με την ουρά να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

 

Αυξημένη η κίνηση στην Χαλκιδική

Πάντως αυξημένη αναμένεται να είναι αυτές τις μέρες η κίνηση των οχημάτων προς κοντινούς παραθεριστικούς προορισμούς στην Χαλκιδική και οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν αυξημένη την προσοχή τους κατά τις μετακινήσεις τους.

«Τον προηγούμενο μήνα λόγω και των άστατων καιρικών συνθηκών η κίνηση ήταν πεσμένη. Ο κόσμος θορυβήθηκε από τις βροχές και μετέθεσε τις διακοπές του για τον Αύγουστο», σχολίασε ο διοικητής Τροχαίας Πολυγύρου. Σημείωσε πως η κίνηση είναι περισσότερη τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, ενώ τα σημεία που πρέπει να έχουν αυξημένη την προσοχή τους οι οδηγοί είναι στην επαρχιακή οδό προς Καλύβες, στις στροφές στο Βατοπέδι και στην Μεταμόρφωση. Και το σημείο που σημειώνονται οι μεγαλύτερες ουρές είναι τα φανάρια της Νικήτης.

«Εκεί ρυθμίζουμε καθημερινά την κυκλοφορία, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες 10-2 και δίνουμε προτεραιότητα στο ρεύμα προς Σιθωνία και λιγότερο στις κάθετες οδούς», τόνισε.

Ουρές σημειώνονται συνήθως και στο δρόμο προς Ποτίδαια, λίγο πριν την γέφυρα και κοντά στα μεγάλα ξενοδοχεία, όπου, ανάλογα με τις ανάγκες, η τροχαία Μουδανιών ρυθμίζει την κυκλοφορία παραδίδοντας επιπλέον λωρίδες για την κίνηση αυτοκινήτων. Εξάλλου με προσοχή πρέπει να κινούνται τα οχήματα σε σημεία του οδικού δικτύου Χαλκιδικής όπου υπάρχουν στροφές.

error: Content is protected !!