Χαλκιδική: Θρίλερ με 18χρονο που κόντεψε να πεθάνει – Τον έσωσαν διασώστες ΕΚΑΒ

Διασώστης περιγράφει τις κρίσιμες στιγμές

Την ευχάριστη είδηση μετέφερε με ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια διασώστης, ο οποίος αναφέρει ότι συνάδελφοί του της νυχτερινής βάρδιας έφτασαν πολύ έγκαιρα στο σημείο του συμβάντος και έγινε έγκαιρη έναρξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χορήγηση οξυγόνου με θετικές πιέσεις. Όπως αναφέρει, η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ του επιχειρησιακού ασυρματικού κέντρου του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και των διασωστών του ασθενοφόρου, μακρόχρονης εμπειρίας, γνώσεων, αντίληψης και δεξιοτήτων.

Συνεχίζοντας αναφέρει ότι τη σκυτάλη ανέλαβε η πρωινή βάρδια έχοντας πλέον την ευθύνη της ασφαλούς και ταχύτατης διακομιδής του ασθενούς προς το νοσοκομείο Πολυγύρου, αφού πρώτα σταθεροποιήθηκε χάρη στις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο κέντρο υγεία Κασσανδρείας. Ο νεαρός παραδόθηκε εν ζωή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Μάλιστα αναφέρεται ότι η απόσταση Κέντρο υγείας Κασσανδρείας – Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου έγινε σε μόλις 23 λεπτά.

Aναλυτικά η ανάρτηση του διασώστη

Racing the reaper…

Αυτή τη φορά προλάβαμε και προσπεράσαμε το χάρο στην τελευταία στροφή!!

Οι συνάδελφοι της νυχτερινής βάρδιας επανέφεραν στη ζωή έναν πολύ νεαρό συνάνθρωπο μας, μόλις 18 ετών, από πνιγμό καθώς έφτασαν πολύ έγκαιρα στο σημείο του συμβάντος. Έγκαιρη έναρξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και χορήγηση οξυγόνου με θετικές πιέσεις… Η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα πολύ καλής συνεργασίας μεταξύ του επιχειρησιακού ασυρματικού κέντρου του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και των διασωστών του ασθενοφόρου, μακρόχρονης εμπειρίας, γνώσεων, αντίληψης και δεξιοτήτων!

Τη σκυτάλη ανέλαβε η πρωινή βάρδια έχοντας πλέον την ευθύνη της ασφαλούς και ταχύτατης διακομιδής του ασθενούς προς το νοσοκομείο Πολυγύρου, αφού πρώτα σταθεροποιήθηκε χάρη στις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στο κέντρο υγεία Κασσανδρείας και πλέον με τη συνοδεία του ιατρού Κλεάνθης Καζαντζίδης, παραδόθηκε εν ζωή στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

 (Κέντρο υγείας Κασσανδρείας – Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου σε μόλις 23 λεπτά!)

Σε πλήρη ετοιμότητα το τμήμα αναζωογόνησης των ΤΕΠ, με τον αναισθησιολόγο να εξασφαλίζει πλήρως την αβίαστη πρόσβαση του πολύτιμου οξυγόνου προς τα πνευμόνια του νεαρού.

Περαστικά στον νεαρό τουρίστα από τα πληρώματα διασωστών του Α53.

Sakis K.

Διασώστης ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

Τομέας Κασσανδρείας Χαλκιδικής