Χαλκιδική: Τους έκλεισαν το beach bar για 20 εκατοστά

Κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έκλεισε beach bar στη Χαλκιδική επειδή είχε κάποιες από τις ξαπλώστρες του 20 εκατοστά κοντύτερα από το επιτρεπόμενο. Ο κανονισμός προβλέπει ότι οι ξαπλώστρες πρέπει να απέχουν το ελάχιστο τέσσερα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, στο συγκεκριμένο beach bar οι ξαπλώστρες απείχαν 3 μέτρα και 80 εκατοστά.

Η εξάντληση της αυστηρότητας του κλιμακίου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας στην συγκεκριμένη περίπτωση προκάλεσε την αντίδραση του ιδιοκτήτη της συγκεκριμένης επιχείρησης. Στενός του συνεργάτης δήλωσε ότι «δεν μπορεί η ΕΑΔ να μπαίνει σε ένα μαγαζί, να βλέπει ότι όλα είναι άψογα και να ρίχνει τέτοια τιμωρία για 20 εκατοστά. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες γίνονται όργια και δεν τηρείται κανένα μέτρο. Εκεί να μπει και πρόστιμο και λουκέτο. Τα 20 εκατοστά διαφορά σε κάποιες ξαπλώστρες μπορεί να είναι λάθος του τεχνίτη που έβαλε τις ομπρέλες. Διώχναμε κόσμο για να είμαστε νόμιμοι σε όλα. Η απόφαση για λουκέτο δεν είναι δίκαιη».

Συνωστισμός στις “ελεύθερες” παραλίες

Στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής τις τελευταίες δύο ημέρες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έκλεισε δύο beach bar και έριξε πρόστιμο σε ακόμη ένα. Λόγω των κλειστών beach bar παρατηρείται το φαινόμενο του συνωστισμού σε «ελεύθερες» παραλίες. Αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να κάνουν το μπάνιο τους τοποθετώντας τη δική τους ομπρέλα και το καρεκλάκι τους στην αμμουδιά. Μόνο που σε πολλές περιπτώσεις η απόσταση από ομπρέλα σε ομπρέλα είναι πολύ μικρότερη από 4 μέτρα.

Πηγή: thestival.gr