Χαμός στη Βρετανία, ο Κόρμπιν ίσως αποκάλεσε την Μέι… ηλίθια!

Σκηνές απείρου κάλους στο βρετανικό κοινοβούλιο

Στη Βρετανία, το φάσμα του Brexit χωρίς συμφωνία έχει αναγκάσει ακόμη και τους παραδοσιακά μετριοπαθείς άγγλους να χάσουν την ψυχραιμία τους. Στο νέο «επεισόδιο» της μάχης μεταξύ Εργατικών και Συντηρητικών, τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι επικεφαλής της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν αποκάλεσε την πρωθυπουργό… ηλίθια!

Ειδικοί στο “διάβασμα των χειλιών” καλούνται να μαντέψουν τι ακριβώς είπε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος φέρεται να αποκάλεσε “ηλίθια γυναίκα” την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια μιας έντονης αντιπαράθεσής τους στο κοινοβούλιο.

Οι τηλεοπτικές κάμερες “έπιασαν” τον Κόρμπιν -αλλά τα μικρόφωνα δεν τον άκουσαν- να σχηματίζει τις λέξεις ενώ στο βήμα βρισκόταν η Μέι και του απαντούσε στις ερωτήσεις που είχε υποβάλει σχετικά με την απόφασή της να αναβάλει την ψηφοφορία για το Brexit, την περασμένη εβδομάδα.

Η Μέι στην απάντησή της άφησε να εννοηθεί ότι ο ηγέτης των Εργατικών μπορεί να μην χαίρει της στήριξης των δικών του βουλευτών στο ζήτημα του Brexit. Χρησιμοποίησε μάλιστα, σε έντονο ύφος, μια “ατάκα” από μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παντομίμα, λέγοντάς του: “Έχω μια συμβουλή για τον αξιότιμο κύριο: κοίτα πίσω σου! Δεν εντυπωσιάστηκαν, όπως ούτε και η χώρα!” Ο Κόρμπιν διακρίνεται να κουνάει το κεφάλι του και φαίνεται να σχηματίζει με το στόμα τις λέξεις “stupid woman” (ηλίθια γυναίκα).

Λίγο αργότερα, όταν η Μέι ενημερώθηκε από άλλους βουλευτές για το συμβάν, σχολίασε ότι “όλοι σε αυτή τη Βουλή, και ιδίως στην 100ή επέτειο από τότε που απέκτησαν δικαίωμα ψήφου οι γυναίκες, θα έπρεπε να ενθαρρύνουν τις γυναίκες να συμμετέχουν στο κοινοβούλιο… και επομένως να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες διατυπώσεις”. Πάντως ο εκπρόσωπος του Κόρμπιν υποστηρίζει ότι ο ηγέτης των Εργατικών μουρμούρισε τις λέξεις “ηλίθιοι άνθρωποι” και όχι “ηλίθια γυναίκα”.

“Δεν την αποκάλεσε ηλίθια γυναίκα και επομένως δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια βάση για να ζητήσει συγγνώμη”, είπε στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας ότι ο Κόρμπιν “δεν έχει χρόνο” για μισογυνικές προσβολές”. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν υποστηρίζει ότι μιλούσε για “ηλίθιους ανθρώπους” και όχι για “ηλίθια γυναίκα”.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βρετανία, διέψευσε σήμερα ότι αποκάλεσε “ηλίθια γυναίκα” την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, κατά τη διάρκεια μιας τεταμένης αντιπαράθεσης στη Βουλή των Κοινοτήτων.

“Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Πρωθυπουργού χαρακτήρισα “ηλίθιους ανθρώπους” εκείνους που πιστεύω ότι επιδίωκαν να μετατρέψουν σε παντομίμα τη συζήτηση για την εθνική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας”, δήλωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν από το βήμα του κοινοβουλίου.

“Δεν χρησιμοποίησα τις λέξεις «ηλίθια γυναίκα» για την πρωθυπουργό ή για οποιονδήποτε άλλον και διαφωνώ παντελώς με τη χρήση σεξιστικής ή μισογυνικής γλώσσας σε οποιαδήποτε μορφή της”, πρόσθεσε.