Χατζηδάκης: Εντός του 2024 η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές

 «Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις πλέον θα αντιμετωπίζονται με όρους επιχείρησης» επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό, «κάνει μια πολυεπίπεδη παρέμβαση». Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι ολοκληρώνεται εντός του 2024 η διασύνδεση των POS

με τις ταμειακές μηχανές, τα ηλεκτρονικά τιμολόγια, η υποχρεωτικότητα να καταβάλλονται τα έσοδα – έξοδα του 2024 στο mydata, η αγοραπωλησία ακινήτων θα γίνονται μόνο μέσω τραπέζης, αλλά και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις που πλέον θα αντιμετωπίζονται με όρους επιχείρησης.

 «Έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας ότι προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη, να έχουμε ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα, να οδηγήσουμε κάποιους οι οποίοι σήμερα δεν πληρώνουν, να πληρώσουν έστω ένα μέρος που τους αναλογεί», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Μιλώντας για τη στάση της αντιπολίτευσης, τόνισε πως ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει από τη μια την προσπάθεια να λυθεί ένα πρόβλημα και από την άλλη μια αντιπολίτευση «που λέει διάφορα θεωρητικά από το μπαλκόνι και λέει δεν βαριέσαι ας χαϊδέψουμε μερικούς ψηφοφόρους».

Πηγή: protothema.gr