Χωρίς θεατές η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στο Ναό της Ηρας από τις αχτίδες του ήλιου

Το ταξίδι της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία, στέλνοντας παράλληλα λάμψη αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο για καλύτερες ημέρες, όπως αναφέρει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

olympiaki-floga-t.jpg

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στο Ναό της Ηρας από τις αχτίδες του ήλιου, με την Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου να μεταλαμπαδεύει τη Φλόγα, στην Ολυμπιονίκη Αννα Κορακάκη που έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα Λαμπαδηδρόμος. Είχε προηγηθεί το τελετουργικό με τις Ιέρειες το οποίο εμπνεύστηκε η Χορογράφος Αρτεμις Ιγνατίου με τη μουσική επιμέλεια του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα, ενώ τον σχεδιασμό και την επιμέλεια των ενδυμασιών είχε η σχεδιάστρια Ελενη Κυριάκου.

Σημειώνεται ότι η τελετή πραγματοποιήθηκε χωρίς κόσμο και με την παρουσία 100 καλεσμένων μόνο λόγω κορωνοϊού, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της ΕΡΤ.

korakaki.jpg

Την Τελετή παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, τα μέλη της ΔΟΕ John Coates, Morinari Watanabe και Yasuhiro Yamashita, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ενωσης Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasuhiro Shimizu, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και πολλοί άλλοι επίσημοι. Την ευθύνη για την Τελετή είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης και το συντονισμό ο Κωνσταντίνος Πανταζής.