Δ. Κουτσούμπας: Ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση με ενισχυμένο ΚΚΕ

Κάλεσμα στον ελληνικό λαό «να αξιοποιήσει την πείρα που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία τετραετία “που τα έχει δει όλα”, ενισχύοντας το ΚΚΕ» απηύθυνε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε πως «εφόσον δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια λαϊκή διακυβέρνηση με ένα πρόγραμμα για τα συμφέροντα του λαού, πρέπει να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση» και κάλεσε το λαό να αρχίσει να αλλάξει τους αρνητικούς γι’ αυτόν συσχετισμούς. Επικαλέστηκε αποτελέσματα πανευρωπαϊκής έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, σύμφωνα με τα οποία το 74% του ελληνικού λαού αμφισβητεί ισχυρά την Ε.Ε.. Σε αυτό το 74% απευθυνόμαστε και του λέμε να ενισχύσει το ΚΚΕ όσο γίνεται περισσότερο, τόνισε.

Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ εκτίμησε ότι θέληση του πρωθυπουργού είναι η εξάντληση της θητείας της κυβέρνησης, «όχι τόσο για προεκλογικά οφέλη ή για λόγους που αφορούν στην οικονομία». «Δεν ξέρω αν έχει δεσμεύσεις σε Αμερικάνους, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. να περάσει συμφωνίες για τα γεωστρατηγικά ζητήματα» είπε, ενώ επισήμανε «το ιδιαίτερο ενδιαφέρον πολύ ισχυρών ιμπεριαλιστικών κρατών για την περιοχή» και εκτίμησε ότι αυτή τη σύγκρουση θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός. «Ας σταματήσουν λίγο τους πανηγυρισμούς και γι’ αυτά που είπαν Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο και ας κρατούν μικρό καλάθι. Γιατί μπορεί ο κ. Τσίπρας να έχει δεχθεί να παίζει το ρόλο του εκπροσώπου του Τραμπ, των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ στην περιοχή για να τραβήξει την Τουρκία από την αγκαλιά της Ρωσίας, αλλά έχει αποδειχθεί ότι δεν ωφελείται ούτε η Ελλάδα, ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε τα πραγματικά οικονομικά και πολιτικά μας συμφέροντα με τέτοιου είδους συνεργασίες και με τέτοιου είδους συμφωνίες κάτω από το τραπέζι» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς για την Novartis απάντησε ότι «είναι σκάνδαλο που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος, όπως και τα άλλα που ακόμα είναι στην περίπτωση της σκανδαλολογίας περισσότερο και όχι της αποδεικτικής διαδικασίας». «Όλα πρέπει να ερευνηθούν είτε αφορούν Νεοδημοκράτες βουλευτές και υπουργούς, είτε του ΠΑΣΟΚ είτε αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί οι εκάστοτε κυβερνώντες έχουν συγκεκριμένες ευθύνες ασκούν εξουσία, διαπραγματεύονται με επιχειρηματίες. Αν φύγει, για παράδειγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί ζήτημα για τον νόμο που ψήφισε για τις φαρμακευτικές εταιρείες και για την αύξηση της τιμής του φαρμάκου που το πληρώνουν εργαζόμενοι. Γιατί έχουν πολιτικές ευθύνες, δεν λέω ποινικές ευθύνες για να εξηγούμαστε» πρόσθεσε.

Υποστήριξε ακόμη ότι το ζήτημα θα είχε λυθεί αν είχε γίνει δεκτή η πρόταση του ΚΚΕ στην Συνταγματική Αναθεώρηση για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ είχε προτείνει να εξετάζεται και το αδίκημα της απιστίας. Ο κ. Κουτσούμπας ενέταξε και τις δηλώσεις Αθανασίου, και την αξιοποίησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ στις «νομικίστικες μούφες» που «βρήκαν για να κουκουλώσουν άλλα», χωρίς, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. να λένε πως τοποθετήθηκαν στον νόμο περί ευθύνης υπουργών.