Δ. Κουτσούμπας: «Καταπέλτης η Συμφωνία των Πρεσπών για τους λαούς των Βαλκανίων»

Το «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι μια εξέλιξη που βολεύει και τους δύο τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την οποία ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε ως «αποτέλεσμα παζαριών».

Όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας ο Πρωθυπουργός ζητά ψήφο εμπιστοσύνης για να κλείσει τις εκκρεμότητές του και ότι «ο λαός ξέρει και αναγνωρίζει τη βρόμικη δουλειά που αναλάβατε για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, του Τραμπ, της Μέρκελ και άλλων δυναστών…»

«Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αυριανής ψηφοφορίας στη Βουλή, το ζήτημα είναι ο ίδιος ο λαός να καταψηφίσει την κυβέρνηση, μέσα από τους καθημερινούς αγώνες του και στις εκλογές», σημείωσε ο  ΓΓ του ΚΚΕ.

Υπογράμμισε πως ο κ. Τσίπρας «μαζί με τον κ. Καμμένο μετέτρεψε τη χώρα σε ένα απέραντο αμερικανικό στρατόπεδο».

«Η Συμφωνία που υπογράψατε με τον κ. Ζάεφ, ήταν στο πλαίσιο των αμερικανονατοϊκών σχεδιασμών που υπηρετήσατε με μεγάλη συνέπεια μαζί με τον κ. Καμμένο», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΚΚΕ η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «καταπέλτης για όλους τους λαούς των Βαλκανίων. Μια επαίσχυντη συμφωνία, αμερικανικού σχεδιασμού για να μπει στο ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ. Αυτή είναι η ουσία της συμφωνίας».

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στα σχέδια της με την κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας «κανένας καυγάς δεν γίνεται για όλα αυτά ανάμεσα στον κ. Τσίπρα με τον κ. Μητσοτάκη. Τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ δεν τα αμφισβητεί ούτε η Ν.Δ. Υπάρχει πλήρης ταύτιση και συμφωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ της έχει πάρει τη μπουκιά από το στόμα, και κάνει όσα δεν πρόλαβε να κάνει η ίδια η Ν.Δ.».

Στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως κατά 66,3% αυξήθηκαν την τελευταία τριετία όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ότι το 31,4% των εργαζομένων δουλεύει με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση και ότι το 57,41 % των νέων θέσεων εργασίας είναι με τέτοιες συμβάσεις.

«Στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού είναι η προπαγάνδα σας» τόνισε και συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι «η περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να επέστρεψε έστω και αδύναμα τα δύο τελευταία χρόνια όμως δεν επέστρεψαν στις τσέπες των εργαζομένων και συνταξιούχων οι τεράστιες απώλειες που υπέστησαν».

«Είστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να θυσιάσετε λαϊκά δικαιώματα προκειμένου να εξασφαλίσετε τα δικαιώματα ολίγων», είπε απευθυνόμενος τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Ν.Δ. και υπογράμμισε πως «πρόοδος για τον λαό είναι η ανατροπή του μνημονιακού οπλοστασίου».

error: Content is protected !!