Δ. Τζανακόπουλος: Οι προσλήψεις εντάσσονται στον κανόνα ένα προς ένα

Οι προσλήψεις που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός εντάσσονται στον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση από το Δημόσιο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως κυβέρνηση θεωρεί αναγκαία την ενίσχυση των τομέων του κοινωνικού κράτους.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247, ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι απελευθερώνονται 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων, με τη διαγραφή ισάριθμων κληρικών από τα μητρώα πληρωμών του Δημοσίου.

Ερωτηθείς για τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί παροχολογίας, είπε ότι «καμία πρωτοβουλία μας δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική πορεία της χώρας». Κατηγόρησε, δε, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «θέλει να επαναφέρει τον περιορισμό μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις», καθώς και ότι «δεν πιστεύει στο κοινωνικό κράτος, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία». Έκανε επίσης λόγο για πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη, με στόχο την υποβάθμιση δημόσιας υγείας και παιδείας.

Αναφερόμενος στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος δούλεψαν στην κατεύθυνση της πρότασης που παρουσιάστηκε. Όπως τόνισε, η πρόταση είναι προς όφελος τόσο του Δημοσίου, όσο και της Εκκλησίας της Ελλάδος. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα η πρόταση να γίνει δεκτή από την ιεραρχία.

Ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωσε ότι είναι απολύτως εξασφαλισμένος ο μισθός των κληρικών. Όπως εξήγησε, θα υπάρχει εποπτεία του κράτους σε σχέση με τη χρήση των κονδυλίων της επιδότησης. Πάντως, διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι η Εκκλησία χρειάζεται τέτοια εγγύηση».

Ο κ. Τζανακόπουλος εμφανίστηκε εκ νέου αισιόδοξος για τη μη περικοπή των συντάξεων. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εκλογών, με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι ορίζοντας της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας.

naftemporiki.gr