Δεκάδες έργα σε εκτέλεση στον δήμο Πολυγύρου

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημόσιου Τομέα» συμμετέχει ο δήμος Πολυγύρου μαζί με άλλους 9 δήμους της χώρας.

 «Η ενεργός συμμετοχή του δήμου στο εν λόγω πρόγραμμα είναι τιμή για μας από το αρμόδιο Υπουργείο και την ΚΕΔΕ», τόνισε ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος που επεσήμανε ότι ο δήμος θα ωφεληθεί τα μέγιστα.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η δημιουργία Πράσινου Σημείου και άμεσα δημοπρατείται. «Παρά το γεγονός ότι οι υπηρεσίες μας αποδυναμώθηκαν λόγω της κινητικότητας που είχε προωθήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καταβάλαμε τεράστιες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουμε τις χρηματοδοτικές προσκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Ήδη έχει εγκριθεί το έργο Αγροτικής Οδοποιίας με προϋπολογισμό 6 εκ. ευρώ, η Αστική Αναζωογόνηση που θα αλλάξει όψη στον πεζόδρομο Πολυγύρου, έργο 2 εκ. 500 χιλ. ευρώ, για το οποίο δόθηκε έγκριση και υπάρχει θετική αξιολόγηση. Σε λίγο ξεκινά και η λειτουργία του βιολογικού Πολυγύρου με τα αποχετευτικά δίκτυα», επεσήμανε ο δήμαρχος.

Παράλληλα 4,5 εκ. ευρώ δαπανώνται για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων και άλλων κτιρίων. Εγκρίθηκαν ακόμη οι ασφαλτοστρώσεις με 1 εκ. ευρώ και 950 χιλ. ευρώ για ερευνητικές γεωτρήσεις όσον αφορά το νερό, ενώ ξεκινά και ο βιολογικός Ολύνθου και δημοπρατείται το υδρευτικό έργο Γαλάτιστας με 3 εκ. ευρώ.

Στα έργα οδοποιίας ο δήμαρχος πρόσθεσε τον δρόμο Γαλαρινού – Βασιλικών με προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ που όμως δεν έχει υπογραφεί ακόμη, ενώ εκτελείται και το έργο ασφαλτόστρωσης στον κομμάτι Δουμπιά-Καλαμωτό. «Έχουμε έναν οργασμό έργων και ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 και εκτιμούμε ότι θα κερδίσουμε το στοίχημα. Προσπαθούμε να έχουμε ετοιμότητα σε επίπεδο μελετών ώστε με τις προσκλήσεις να καταθέτουμε προτάσεις που θα εγκρίνονται», τόνισε ο κ. Ζωγράφος.

Περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε ο δήμος

Ο δήμος Πολυγύρου με επιμονή και υπομονή έχει αποκτήσει νέα περιουσιακά στοιχεία στη διάρκεια των τελευταίων ετών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τόσο το ακίνητο Ζαμπούνη, όσο και το ακίνητο Κοσμέτη που θα εξυπηρετήσει τις υπηρεσίες του δήμου. Επιπλέον το ακίνητο Κατερτζή που αγόρασε ο δήμος και θα φιλοξενήσει δραστηριότητες του δήμου σε έκταση 7 στρεμμάτων και 1900 τ.μ. κτίσμα. «Δώσαμε επίσης 100 χιλ. ευρώ και αγοράσαμε οίκημα δίπλα στου Κότσανιου. Και φυσικά να ευχαριστήσουμε τον Βασίλη Βασιλάκη και τον γιό του που μας δώρισαν το οικόπεδο όπου θα ενταχθεί το Πράσινο Σημείο», πρόσθεσε   ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος.