Δεν πίνεις αρκετό νερό; Δες τρεις βασικούς τρόπους για να το καταφέρεις

Το να πίνεις νερό είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να παραμένεις ενυδατωμένη και υγιής. Κι ενώ οι ατομικές ανάγκες ποικίλουν, όπως το φύλο και ο τρόπος ζωής, το Ινστιτούτο Ιατρικής αναφέρει πως οι γυναίκες πρέπει να πίνουν 2,7 λίτρα νερό την ημέρα και οι άντρες 3,7. Και μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να επιτύχεις τον ημερήσιο στόχο, υπάρχουν όμως 3 πολύ εύκολοι τρόποι για να το καταφέρεις.

#1. Πιες ένα ποτήρι νερό μόλις σηκωθείς το πρωί

Το να πίνεις νερό με το που ξυπνάς το πρωί θα σε βοηθήσει να ξεκινήσει σωστά ο μεταβολισμός σου και να επανενυδατωθεί έπειτα από μία νύχτα χωρίς καθόλου κατανάλωση υγρών. Άφησε ένα ποτήρι με νερό δίπλα στο κομοδίνο σου ή ρύθμισε στο κινητό σου μία σημείωση για να το θυμηθείς.

#2. Πιες νερό κάθε φορά που τρως

Πιες ένα ποτήρι νερό με κάθε γεύμα. Αυτό θα συντελέσει στην πέψη βοηθώντας στη διάσπαση του φαγητού, ώστε το σώμα σου να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά. Το νερό μαλακώνει επίσης τα κόπρανα και βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Θυμήσου να πίνεις νερό μαζί με τα σνακ που καταναλώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.

-Εάν ελπίζεις να χάσεις βάρος, πιες νερό προτού να αρχίσεις να τρως, ώστε να νιώσετε γεμάτη νωρίτερα.

#3. Έχε μαζί σου ένα μπουκάλι νερό όλη την ημέρα

Εάν εργάζεσαι σε γραφείο, έχε ένα μπουκάλι μαζί σου και πιες από αυτό όλη την ημέρα. Όρισε υπενθυμίσεις στον υπολογιστή ή στο κινητό σου εάν έχεις προβλήματα απομνημόνευσης. Αν εργάζεσαι σε μια πιο φυσική δουλειά (που περπατάς, κάνεις χειρωνακτικές εργασίες κλπ), προσπάθησε να βρεις ένα σημείο για να αφήσεις το μπουκάλι σου, ώστε να έχεις πρόσβαση σε αυτό τακτικά ή απλά να το μεταφέρεις μαζί σου.

Πηγή: queen.gr