Δεύτερο ελληνικό χρυσό – Στην κορυφή της Ευρώπης ο Τεντόγλου με 8,52

Ρεκόρ αγώνων και καλύτερη επίδοση στον κόσμο

Με δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα έκλεισε η ημέρα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο. Μετά την Αικατερίνη Ντρισμπιώτη που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στα 35 χλμ Βάδην, ήταν η ώρα του Μίλτου Τεντόγλου, που με 8,52 μ. δεν δυσκολεύτηκε να βρεθεί ακόμη μία φορά στην κορυφή του βάθρου σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Μετά την πρώτη άκυρη προσπάθεια του, πήδηξε 8,23 στη 2η προσπάθεια πιάνοντας την πρώτη θέση στον τελικό και δεν την άφησε μέχρι το τέλος του αγώνα. Με 8,32 στο επόμενο άλμα αύξησε την απόσταση που τον χώριζε από τους υπόλοιπους αθλητές. Στην 4η μάλιστα προσπάθειά του πέτυχε ρεκόρ αγώνων αλλά και την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο, καθώς πέταξε στα 8 μέτρα και 52 εκατοστά.

Χωρίς να χρειαστεί να πραγματοποιήσει τις 2 τελευταίες του προσπάθειες, ο Έλληνας πρωταθλητής παρακολούθησε απλά τους αντιπάλους του, περιμένωντας να στεφθεί και επίσημα πρωταθλητής Ευρώπης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίλτος Τεντόγλου είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου πριν από έναν μήνα.