Διαδικτυακή πλατφόρμα χαρτογραφεί όλα τα φεστιβάλ της Ελλάδας

Φεστιβάλ Άμμου, Αφήγησης, Όψεις του Φανταστικού, Μεσαιωνικό, Αναγεννησιακό. Είναι ορισμένες από τις 52 κατηγορίες που προβάλλονται στην πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα, το All About Festivals-AAF (Τα πάντα γύρω από τα φεστιβάλ) που χαρτογραφεί την φεστιβαλική Ελλάδα όλον τον χρόνο.

Δυο νέες, δημιουργικές γυναίκες, η Λαρίσα Βέργου και η Ναυσικά Μουζακίτη μάς ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Γαύδο και την Άρτα μέχρι τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. «Η σκέψη για το AAF προέκυψε εδώ και τρία χρόνια. Το συζητούσαμε με την Λαρίσα ότι δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και έτσι έναν χρόνο μετά, το 2015, αποφασίσαμε να είμαστε οι πρώτες που θα χαρτογραφήσουμε την φεστιβαλική Ελλάδα» δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Ναυσικά Μουζακίτη.

«Το All About Festivals εισάγει στην ελληνική αγορά ένα εργαλείο ενημέρωσης των φεστιβαλικών δρώμενων δίνοντας για πρώτη φορά τη δυνατότητα μιας οργανωμένης, ελκυστικής και συστηματικής προβολής εκδηλώσεων και περιοχών τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό, καθώς η πλατφόρμα είναι δίγλωσση, σε ελληνικά και αγγλικά, κι απευθύνεται και σε Έλληνες και σε ξένους», επισημαίνει.

Οι δυο κοπέλες σε καθημερινή βάση συγκεντρώνουν, ομαδοποιούν και κατηγοριοποιούν τα ελληνικά φεστιβάλ ανά είδος και περιοχή. «Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα έχει στον “αέρα” 220 φεστιβάλ και πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ανεβάσουμε άλλα 150. Όσο και αν δεν πιστεύουμε στην Ελλάδα κάθε χρόνο πραγματοποιούνται εκατοντάδες φεστιβάλ διαφόρων ειδών, κινηματογραφικά, μουσικά, ποίησης και λογοτεχνίας, γαστρονομίας, αθλητικών δράσεων, αναγεννησιακά, μεσαιωνικά» εξηγεί η κ. Μουζακίτη.