Διάκριση της ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου

Η ομάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου “EarthToMars Airlines” αποτελούμενη από τους/την: Αποστόλου Παναγιώτη, Γκιλή Τρύφωνα, Πανιώρα Μαρίλια, Σαράφη Γιώργο, Τζάγια Γιώργο και με προπονήτρια την εκπαιδευτικό Πληροφορικής…

Καραπυλάφη Στέλλα, διαγωνίστηκε στον Τελικό του  Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, με θέμα «Εποικισμός του Άρη», αφού προκρίθηκε στον Περιφερειακό της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από τον Οργανισμό WRO Hellas, με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE, τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου και πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου, στην Αθήνα, την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018.

Στο αρχικό στάδιο των τριών κατηγοριών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου συμμετείχαν 850 σχολεία και 3000 μαθητές.

Η ομάδα “EarthToMars Airlines” -με πενιχρά υλικοτεχνικά μέσα και πεπαλαιωμένο εξοπλισμό- χρησιμοποιώντας όμως το ταλέντο, τη φαντασία και τις επιστημονικές δεξιότητες σχεδίασε και δημιούργησε μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο που επιτρέπει την αυτόματη προσγείωση και απογείωση αεροπλάνου στο πλανήτη «Άρη».

Ένα εξαιρετικό project, τόσο στη σύλληψη, όσο και στην εφαρμογή- σύμφωνα με τα σχόλια των κριτών- που έδωσε στην ομάδα μια θέση στην 1η δωδεκάδα των Δημόσιων Σχολείων της χώρας.

Την προσπάθεια της ομάδας στήριξαν με τη θετική ενέργεια τους οι γονείς των μελών-μαθητών, η εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου οι φίλοι του, ενώ σημαντική, για τη συμμετοχή της στον Τελικό, ήταν η οικονομική στήριξη των: Αστέριου Ζωγράφου- Δήμαρχου Πολυγύρου, Γρηγορίου Τάσιου-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Αλέξανδρου Βασιλικού- Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής & Αργοσαρωνικού και Τσαλίδη Φίλιππου- Διευθύνοντα Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ που ανέλαβαν την μετάβαση και διαμονή στην Αθήνα.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου