Διάλεξη στο Στρασβούργο για τον Μίκη Θεοδωράκη

Εκδήλωση στο Στρασβούργο με θέμα «Το Canto General και ο συνθέτης του – Η ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη», θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου, στις 6μ.μ.

Ομιλητής θα είναι ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης, συγγραφέας του βιβλίου «Μίκης Θεοδωράκης η ζωή μου» (εκδόσεις Πατάκη), ενώ η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου (Αμφιθέατρο του Collège Doctoral Européen).

Αφορμή για τη διάλεξη δίνει η παρουσίαση του έργου του Μίκη Θεοδωράκη «Canto General» σε συναυλία που θα δοθεί στις 4 Ιουλίου, στις 5 μ.μ., στο Jardin des deux Rives του Στρασβούργου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και διοργανώνεται από το Προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Αλσατίας σε συνεργασία με το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών και το Ερευνητικό Τμήμα Ανατολικών, Σλαβικών και Νεο-ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Συγγραφέας, δημιουργός ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ τέχνης και πολιτισμού και δημοσιογράφος, ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης είναι διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης. Έχει διατελέσει πρέσβης Πολιτισμού της Ελλάδας στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας στην Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ορίστηκε επίσημος εκπρόσωπος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Παρίσι. Έχει τιμηθεί από τη Γαλλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών, καθώς και με τον τίτλο του Αξιωματούχου του Τάγματος των Γραμμάτων και των Τεχνών για τη συμβολή του στον τομέα του Πολιτισμού στη Γαλλία και τον κόσμο.

naftemporiki.gr