Διαμαρτυρία γιατρών: Όχι σε συστέγαση ιατρείων με κέντρα αιθητικής

– Ο κίνδυνος

Γιατροί διαμαρτύρονται για τη συστέγαση ιατρείων με κέντρα αισθητικής

Για κίνδυνο στρεβλώσεων στο ιατρικό επάγγελμα κάνουν λόγο οι γιατροί, αντιδρώντας στη συστέγαση ιατρείων με κέντρα αισθητικής. «Πέραν του ευτελισμού στην άσκηση της ιατρικής, η ρύθμιση θα προκαλέσει σοβαρές στρεβλώσεις στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, δυνητικά επικίνδυνες», σχολιάζει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Οι γιατροί, μέσω του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ζητούν να καταργηθεί άμεσα η επίμαχη διάταξη που επιτρέπει τη συστέγαση ιατρείων, με κέντρα αισθητικής, καταστήματα οπτικών και διαιτολογικά γραφεία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, η ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Ανακουφιστική Φροντίδα και η οποία δίνει τη δυνατότητα συστέγασης ιατρείων με άλλους φορείς παροχής υπηρεσιών, ενδέχεται να προκαλέσει σημαντικές στρεβλώσεις στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος.

Η ρύθμιση αυτή, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο «Ολοκληρωμένο Σύστημα Παροχής Ανακουφιστικής Φροντίδας – Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις», έγινε μετά από πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ).

 «Πέραν του ευτελισμού στην άσκηση της ιατρικής η ρύθμιση θα προκαλέσει σοβαρές στρεβλώσεις στην άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος, δυνητικά επικίνδυνες», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Μετά από συνεδρίασή του, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ, ζητά από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην άμεση κατάργηση της επίμαχης διάταξης, «καθώς ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για πρόκληση νέων προβλημάτων τόσο στους γιατρούς όσο και στους ασθενείς. Ταυτόχρονα ζητά να αναθεωρηθούν οι διατάξεις που αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιατρείων, πράγμα που ήδη συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σημειώνουν τα μέλη του ΠΙΣ.

Πηγή: iatropedia.gr