Διέσχισε παγωμένη λίμνη καλύπτοντας απόσταση 136χλμ!

Ένας Βρετανός λάτρης της περιπέτειας έγινε ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε μια παγωμένη λίμνη σε ένα από τα πιο άγονα και αφιλόξενα μέρη του κόσμου.

Perierga.gr - Άνδρας διέσχισε για πρώτη φορά 136 χλμ σε παγωμένη λίμνη!

Ο Jim Mee, είναι ένας 40χρονος από τη Νέα Υόρκη, που αποφάσισε να δοκιμάσει τα όριά του κάνοντας πατινάζ πάνω στην παγωμένη λίμνη.

Χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα κατέληξε να διασχίζει μια απόσταση 136 χλμ στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης Khovsgol Nuur στη βορειοδυτική Μογγολία, με το θερμόμετρο να δείχνει 47 βαθμούς Κελσίου κάτω από το μηδέν. Για να φτάσει από τη μια άκρη της λίμνης στην άλλη χρειάστηκε 3 μέρες. Κάθε μέρα έκανε πατινάζ για εννέα ώρες με στόχο να καλύψει την απαιτούμενη απόσταση.

Perierga.gr - Άνδρας διέσχισε για πρώτη φορά 136 χλμ σε παγωμένη λίμνη!

Perierga.gr - Άνδρας διέσχισε για πρώτη φορά 136 χλμ σε παγωμένη λίμνη!Perierga.gr - Άνδρας διέσχισε για πρώτη φορά 136 χλμ σε παγωμένη λίμνη!Perierga.gr - Άνδρας διέσχισε για πρώτη φορά 136 χλμ σε παγωμένη λίμνη!Perierga.gr - Άνδρας διέσχισε για πρώτη φορά 136 χλμ σε παγωμένη λίμνη!

Το εγχείρημα ήταν αρκετά δύσκολο καθώς η επιφάνεια της παγωμένης λίμνης δεν ήταν σε όλα τα σημεία ομαλή και η διαδρομή απαιτούσε δύναμη, σταθερότητα και συγκέντρωση, ό,τι ακριβώς απαιτείται και στο σκι.

Ο Jim Mee είναι μαθημένος, βέβαια, σε δυσκολίες αφού έχει κατακτήσει διάφορες διακρίσεις σε αγώνες αντοχής και δύναμης που έχουν πραγματοποιηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

perierga.gr

error: Content is protected !!