Δικαίωση για τον άντρα που δεν μπορούσε να αποδείξει ότι… ήταν ζωντανός

Τη… ζωντάνια του κατάφερε επιτέλους να αποδείξει ο Ρουμάνος, ο οποίος τον Μάρτιο δεν είχε καταφέρει να πείσει τους δικαστές ότι είναι ζωντανός παρά το γεγονός ότι είχε εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο!

Λίγους μήνες μετά είχε έρθει η ώρα του να «αναστηθεί»!

Τον Μάρτιο δικαστήριο του Βάσλουι, στη βορειοανατολική Ρουμανία, αρνήθηκε να ακυρώσει το πιστοποιητικό θανάτου του Κονσταντίν Ρέλιου, 63 ετών, αν και εκείνος παρουσιάστηκε ενώπιον των δικαστών.

Το δικαστήριο δεν εξήγησε τους λόγους που το οδήγησαν να απορρίψει το αίτημα του Ρέλιου, όμως σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, είχε υποβληθεί εκτός προθεσμίας.

Αρνούμενος να αποδεχθεί το καθεστώς του… ζόμπι, ο 63χρονος υπέβαλε νέο αίτημα το οποίο τελικά έγινε δεκτό από δικαστήριο του Μπάρλαντ, τη γενέτειρά του.

Ωστόσο, ο δρόμος προς την απόδειξη ότι είναι ζωντανός, έχει άλλα εμπόδια. Πρέπει να περιμένει, μήπως κάποιος έχει… ένσταση, στη ζωντάνια του.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα πρέπει να περιμένει ακόμη ένα μήνα προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι είναι ζωντανός, καθώς στο διάστημα αυτό οποιοσδήποτε έχει αμφιβολίες για το γεγονός μπορεί να ασκήσει έφεση!

Ο 63χρονος μάγειρας πήγε τη δεκαετία του 1990 στην Τουρκία για να εργαστεί. Όταν επέστρεψε στη Ρουμανία τον Ιανουάριο ανακάλυψε ότι η σύζυγός του είχε δηλώσει τον θάνατό του, καθώς δεν είχε νέα του.

Η επιστροφή του από τους νεκρούς έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δύσκολη για τον Ρέλιου, καθώς βασίζεται στη στήριξη των γειτόνων του για να ζει αφού εφόσον δεν υπάρχει επίσημη απόδειξη ότι είναι ζωντανός δεν μπορεί να εργαστεί νόμιμα ή να λάβει κοινωνικά επιδόματα.

in.gr

error: Content is protected !!