Δήμαρχος Πολυγύρου Συνάντηση με τον Υπουργό Τουρισμού

Τον Υπουργό Τουρισμού κο Χάρη Θεοχάρη, υποδέχτηκε χθες, στο γραφείο του, ο Δήμαρχος Πολυγύρου κος Αστέριος Ζωγράφος.

Ο Δήμαρχος , εξέφρασε την ανησυχία του για τα προβλήματα που προέκυψαν, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό που εφαρμόστηκαν στη Χαλκιδική, κι έκανε λόγο για “άδικο κλείσιμο”, ζητώντας παράλληλα την άρση αυτών και την άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση, όσων επλήγησαν από τα μέτρα αυτά.

Εν συνεχεία, έθεσε στον Υπουργό την πρόταση για ίδρυση Σχολής Ξεναγών καθώς και Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού. Ο Νομός Χαλκιδικής στηρίζεται στον Τουρισμό του. Η δυναμική του ελληνικού τουρισμού οφείλεται σε ανθρώπους όπως οι ξεναγοί, που με υψηλό επαγγελματισμό αποτελούν τους πρεσβευτές του πολιτισμού μας, το δίαυλο μέσα από τον οποίο περνάει η ιστορία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας μας στους επισκέπτες της. Παράλληλα η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού θα έχει ως γνωστικό αντικείμενο τη Διοικητική Επιστήμη, με εξειδίκευση στις τουριστικές επιχειρήσεις γενικότερα, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Τέλος ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, το μόνο στη Χαλκιδική, που αν και βρίθει από αρχαιολογικά ευρήματα παραμένει κλειστό. Το Μουσείο ανήκει στη δικαιοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο έχει και την υποχρέωση για την άμεση αποπεράτωσή του.

Ευχόμαστε η χθεσινή παρουσία του Υπουργού, ο οποίος δεσμεύτηκε για περαιτέρω επικοινωνία και συνεργασία στο προσεχές διάστημα, να αποβεί ωφέλιμη για τις τοπικές κοινωνίες με την επίλυση των θεμάτων που τέθηκαν.

Αστέριος Ζωγράφος