Δήμος Αριστοτέλη: Άρχισαν οι αιτήσεις για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του 2019

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για χορήγηση στεγαστικής συνδρομής στους πλημμυροπαθείς της 19ης και 22ας Νοεμβρίου 2019 στην Ολυμπιάδα και σε άλλες κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη, ενώ ο Δήμαρχος κ. Στέλιος Βαλιάνος, έχει ήδη ζητήσει λεπτομερή ενημέρωση για τις καταγεγραμμένες ζημίες ιδιωτών, προκειμένου να αιτηθεί την υπαγωγή των πληγέντων δημοτών, σε ρύθμιση έκτακτης ενίσχυσης, αντίστοιχη εκείνης που αποφασίστηκε για τους πληγέντες των προσφάτων καταστροφών της Εύβοιας.

Στο μεταξύ οι πληγέντες κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη μπορούν να απευθύνονται, είτε στις υπηρεσίες του Δημοτικής Κοινότητας Ολυμπιάδας, είτε στο Δημαρχείο Αριστοτέλη στην Ιερισσό, προκειμένου να συμπληρώσουν το έντυπο της αίτησης, προς τον Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.

Οι κάτοικοι που έχουν υποστεί βλάβες από την θεομηνία θα λαμβάνουν ποσοστό 60% της αποζημίωσης τους, η οποία αντιστοιχεί σε € 60/τμ της πλημμυρισμένης επιφάνειας του ακινήτου τους, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να λαμβάνει το υπόλοιπο 40% της αποζημίωσης σε μορφή άτοκου δανείου.

Επίσης γίνεται γνωστό ότι έχει εγκριθεί το ποσό της αποζημίωσης (για επιπτώσεις από την ίδια θεομηνία) προς αποκατάσταση των οικοσκευών που υπέστησαν ζημιές.  Όσοι αιτήθηκαν σχετική αποζημίωση μπορούν να απευθύνονται στην κατά νόμο αρμόδια για τη μητροπολιτική διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Πολυγύρου (πληροφορίες στο τηλ. 23710-21963), για να εξακριβώσουν αν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον νόμο, δικαίωμα στην εν λόγω αποζημίωση διατηρούν μόνο οι ιδιοκτήτες Α΄κατοικίας. Η πίστωση του αναλογούντος ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων λόγω αρμοδιότητας θα γίνει από την  Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Πολυγύρου.