Δήμος Κασσάνδρας: Σε ειδικό καθεστώς για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον covid-19 τίθεται από αύριο η Χαλκιδική

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα θα εφαρμοστούν λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφονται στην περιοχή.

Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και ανακοινώθηκε επίσημα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τα ειδικά μέτρα αφορούν:

·         Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

·         Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

·         Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

·         Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

    Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Τα μέτρα που ελήφθησαν και στοχεύουν στην προστασία της δημόσιας υγείας, στοιχειοθετούν τον πλέον υπεύθυνο τρόπο προφύλαξης των πολιτών και μείωσης της ταχύτητας διασποράς του covid-19,δεν παύουν όμως να πλήττουν σε μεγάλο βαθμό τις παραγωγικές τάξεις και τους επαγγελματίες του τουρισμού για τους οποίους ζητούμε την οικονομική ενίσχυση – φοροελάφρυνση προκειμένου να διασωθούν οικονομικά και να εξισώσουν την οικονομική ζημία που υφίστανται.

Καλούμε το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης να σχεδιάσει και να υλοποιήσει έγκαιρα, μέτρα και τρόπους στήριξης των επαγγελματιών του τουρισμού της Χαλκιδικής επιδεικνύοντας τη φροντίδα που από την αρχή επιδείξαμε και εμείς ως Πρωτοβάθμιο Όργανο διοίκησης (Δήμος Κασσάνδρας) όπου λάβαμε και εφαρμόζουμε μέτρα οικονομικής και διοικητικής διευκόλυνσης και υποστήριξης των επαγγελματιών.

Αναμφισβήτητα πολεμούμε έναν αόρατο, φονικό εχθρό και προκειμένου να μη γιγαντωθεί η επίδραση του κατά τρόπο απόλυτο στην τοπική μας οικονομία, καλούμε την Κυβέρνηση να σταθεί αρωγός των παραγωγικών τάξεων προκειμένου να αποφύγουμε ως περιοχή τα “λουκέτα”, την οικονομική εξαθλίωση και τον κοινωνικό μαρασμό”.