Δήμος Πολυγύρου: 130 tablets για τους μαθητές

Φορητές ηλεκτρονικές συσκευές tablets, παρέδωσε την Παρασκευή η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πολυγύρου στους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων.

Συνολικά θα παραδοθούν 130 συσκευές εκ των οποίων οι 115 να δοθούν για χρήση σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και 15 των Νηπιαγωγείων. Την Παρασκευή παρελήφθησαν και παραδόθηκαν 100 και αναμένονται ακόμα 30 συσκευές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού ενημερώθηκε με απόλυτη διακριτικότητα για τις ανάγκες των μαθητών, προχώρησε ομόφωνα στην έκδοση των σχετικών αποφάσεων και διέθεσε ποσό 19.420 ευρώ για την προμήθεια 130 tablets, τελευταίας γενιάς. Με τη σχετική προμήθεια η Σχολική Επιτροπή καλύπτει ποσοστό 9-10% των μαθητών Δημοτικού του Δήμου Πολυγύρου.

Το ποσό εξασφαλίστηκε από εξοικονόμηση πόρων, τόσο από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών θέρμανσης των σχολείων λόγω αναστολής της λειτουργίας τους για τουλάχιστον 3 μήνες εντός του 2020, όσο και από την έκτακτη επιχορήγηση που δίνει κάθε χρόνο ο Δήμος Πολυγύρου προς τις Σχολικές Επιτροπές για την αντιμετώπιση των λειτουργικών τους αναγκών.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου και το Δ. Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία, θα εκτιμήσουν τη νέα κατάσταση που θα επικρατεί μετά και τη διανομή των tablets στους μαθητές και θα εξετάσει περεταίρω βελτιωτικές ενέργειες προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές να συμμετέχουν απρόσκοπτα στην εξ ̈ αποστάσεως διδασκαλία.

“ Πιστοί στις αξίες μας, προχωράμε, ώστε να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ίσες ευκαιρίες στη μάθηση. Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην Εκπαιδευτική Κοινότητα του Δήμου μας και ευχόμαστε στους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους Διευθυντές των Σχολείων , τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας και στο προσωπικό καθαριότητας , καλά Χριστούγεννα και ευτυχές το νέο έτος 2021” ευχήθηκαν  ο δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος και η  πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιαςΕκπ/σης, Ευτυχία Παπανικολάου.