Δημοσκόπηση RASS: Στο 5,1 η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ – Παράσταση νίκης 63,5%

Μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα της ΝΔ και στο ερώτημα σχετικά με το ποιο κόμμα δίνει μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες -33,7% με 18,5%

Η πανελλήνια έρευνα της RASS, που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εμφανίζει τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 28,2%, τον ΣΥΡΙΖΑ 23,1%, το ΠΑΣΟΚ 11,4%, το ΚΚΕ 6,8%, την Ελληνική λύση 4,8% και το ΜέΡΑ25 4,4%.

H διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ περιορίστηκε κατά μία μονάδα σε σχέση με την δημοσκόπηση του Ιανουαρίου της ίδιας εταιρείας

. Η μέτρηση της Rass παρουσιάστηκε στο Action24.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη υπερέχει ξεκαθάρα αυτής του Αλέξη Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 16,4 μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Σημαντικό είναι το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης με 63,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 35,7% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την διαχείριση  της Οικονομίας σε όφελος των πολιτών διευρύνοντας το ποσοστό που καταγράφεται στην πρόθεση ψήφου για το κυβερνών κόμμα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αθροίζει το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο Νίκος Ανδρουλάκης το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. 

Μεγαλύτερο είναι το προβάδισμα της ΝΔ και στο ερώτημα σχετικά  με το ποιο κόμμα δίνει μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες -33,7% με 18,5%.

Για την πρόταση Ανδρουλάκη «Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» το 55,6% διαφωνεί, ενώ θετικά τη βλέπει το 38,8%.