Διπλή γιορτή στην Αρναία των Αγίων Αναργύρων και της Απελευθέρωσης 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου, παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Αρναίας, παράλληλα με τον εορτασμό για την συμπλήρωση 110 χρόνων από την Απελευθέρωση της περιοχής από τον Τουρκικό ζυγό.

Εκατοντάδες πιστών βρέθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου στο Ναό για να παρακολουθήσουν με ευλάβεια τον Εσπερινό. Ανήμερα της εορτής των Αγίων 1η Νοεμβρίου, τελέστηκαν η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία, και ακολούθησε η περιφορά της Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Ειρήνη Γιαννούση πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αρναίας.

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της Απελευθέρωσης και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αριστοτέλη Στέλιο Βαλιάνο, τον Βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργο Βαγιωνά, τον Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Γιώργο, εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Πυροσβεστικής, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αγαπητό Κιάτο, τον Χαράλαμπο Λαζαρίδης τέως Αντιδήμαρχο Αριστοτέλη για τον Παγχαλκιδικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Ιωάννη Κέκερη για τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χαλκιδικής, από εκπροσώπους της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής και τους Πολεμιστές της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου 1974, τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας Χρήστο Ζυγούρη, εκπρόσωπο Μακεδονομάχων και μαθητές από όλες τις σχολικές μονάδες της Αρναίας που παραστάθηκαν με τις σημαίες τους.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης, ο τέως Δήμαρχος Αριστοτέλη και Υπουργός Χρήστος Πάχτας, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Ενεχηλίδου, οι Αντιδήμαρχοι Αριστοτέλη Νίκος Αυγερινός, Γιώργος Θαλασσινός και Ευριπίδης Ατζιαμής, η πρόεδρος της ΑΞΤΑΔΑ Μαρία Ελένη Ζαμάνη, ο πρόεδρος της ¨ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ¨ Βασίλης Βασιλειάδης, η πρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής Ευγενία Γιαννούση, ο επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αριστοτέλη Γιώργος Λαμπράκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης, οι πολιτευτές Γρηγόρης Τάσιος και Γεώργιος Αλέξανδρος Τσιουπλάκης, τέως Δήμαρχοι Αρναίας, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

www.halkidikinews.gr