Διπλή παρουσία του ΜΟΜus στην 72η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη

Με δικό του περίπτερο και ως φιλοξενούμενος φορέας πολιτισμού στο Περίπτερο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού

Διπλή θα είναι η παρουσία του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, του MOMus στην 72η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη (FrankfurterBuchmesse).Το MOMusσυμμετέχει με το δικό του Περίπτερο ως προσκεκλημένος φορέας από τους διοργανωτές της Έκθεσης, η οποία πραγματοποιείται φέτος με φυσική παρουσία στο εκθεσιακό κέντρο FrankfurtMesse, από τις 20 έως τις 24 Οκτωβρίου 2021, μετά από έναν χρόνο απουσίας λόγω της πανδημίας, αλλά και ως φιλοξενούμενος φορέας πολιτισμού στο Περίπτερο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Με σύνθημα «Re:connect – WelcomebacktoFrankfurt» η μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση βιβλίου παγκοσμίωςανοίγει ξανά τις πύλες της τηρώντας τους απαραίτητους υγειονομικούς κανόνες, με τιμώμενη χώρα τον Καναδά και πολλές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε υβριδικό μοντέλο.

Στη φετινή διοργάνωση της ΔΕΒ Φρανκφούρτης το MOMus συμμετέχει ως προσκεκλημένος φορέας από την ίδια τη διοργάνωση στην ενότητα THEARTS+, όπου ο εκδοτικός κόσμος συναντιέται με αυτόν των εικαστικών τεχνώνκαι της καινοτομίας. Η πρόσκληση απευθύνθηκε στο MOMus στο πλαίσιο των ευρύτερων πολιτιστικών συνεργασιών που επιθυμεί να αναπτύξει η FrankfurterBuchmesse με αφετηρία τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 28 Νοεμβρίου 2021, με τιμώμενη τη γερμανόφωνη λογοτεχνία.

Στο Περίπτερο του MOMus στη ΔΕΒ Φρανκφούρτης (F.0 / C40) οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον Οργανισμό, τις δραστηριότητες των Μουσείων-Διευθύνσεων που τον απαρτίζουν, με επίκεντρο την εκθεσιακή και εκδοτική του δραστηριότητα. Παράλληλα, η συμμετοχή του MOMus στην Έκθεση αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης με άλλους πολιτιστικούς φορείς που φιλοξενούνται επίσης στην ενότητα THEARTS+. Η φετινή πρόσκληση του MOMus από τη διοργάνωση αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση του έργου του αλλά και των δυνατοτήτων του. frankfurter_buchmesse_2021_1.jpg

Ταυτόχρονα, το MOMus δίνει το … «παρών» και στο φιλόξενο Περίπτερο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (Hall 4.1 / StandG83), με επιλεγμένες εκδόσεις από τις δραστηριότητες των τεσσάρων Μουσείων και του Κέντρου Πειραματικών Τεχνών που το συναποτελούν,  αποτυπώνοντας με αυτό τον τρόπο την εκδοτική του δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια.  Εκδόσεις ρωσικής πρωτοπορίας, σύγχρονης τέχνης, φωτογραφίας, σύγχρονης γλυπτικής και πειραματικών τεχνών αποτυπώνουν τη δραστηριότητα του MOMus, δίπλα σε 14 Έλληνες εκδότες και πολλές παράλληλες δράσεις του Ελληνικού Περιπτέρου. Την εθνική αποστολή διοργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Διεύθυνση Γραμμάτων, με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Φρανκφούρτη .