Έφη Αχτσιόγλου: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται

Το πρόγραμμα της Ν.Δ. οδηγεί την χώρα σε χρεοκοπία, υποστήριξε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου και εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη, καταλογίζοντάς του ότι «κλείνει το μάτι» στην παραβατικότητα των επιχειρήσεων και ότι αποφεύγει το ντιμπέιτ με τον Αλέξη Τσίπρα γιατί «θέλει να αποκρύψει τις αντιλαϊκές πτυχές του προγράμματός του».

«Ο κ. Μητσοτάκης φάνηκε να κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα τόσο όσον αφορά τα βασικά εργασιακά δικαιώματα -με τη μείωση των ελέγχων για την παραβίασή τους-, όσο και σε ό,τι αφορά τους ελέγχους που γίνονται από τον ΣΔΟΕ στις επιχειρήσεις για φορολογικές παραβάσεις», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 247.

Σημείωσε ακόμη πως η Ν.Δ. «ουδέποτε ψήφισε διατάξεις προστασίας της εργασίας». «Το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι ένα μείγμα πολλών βαρών και πολιτικών λιτότητας για την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας», είπε, προσθέτοντας ότι «αντίθετα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μελετημένο και κοστολογημένο και βασίζεται σε ένα ισορροπημένο μείγμα για την τόνωση της ανάπτυξης σε συνδυασμό με την προστασία και την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

Η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη δημιουργία την επόμενη τετραετία 500.000 νέων θέσεων εργασίας λέγοντας ότι ήδη την περασμένη τετραετία υπήρξη μείωση της ανεργίας κατά οκτώ ποσοστιαίες μονάδες και ότι από την αρχή του χρόνου καταγράφεται ρεκόρ στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Υποστήριξε ακόμη ότι η αύξηση των μισθών που ήδη εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναπτυξιακή δυναμική καθώς τόνωσε την κατανάλωση, αντίθετα – όπως σημείωσε – το σχέδιο της Ν.Δ. που προβλέπει συρρίκωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων είναι αντιαναπτυξιακό και θα οδηγήσει σε εκτίναξη της ανεργίας.

Συνεχίζοντας την κριτική  της στο πρόγραμμα της ΝΔ, ανέφερε ότι «επαναλαμβάνουν συνεχώς τη μείωση δαπανών και την επαναφορά του μνημονιακού 1 προς 5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο» και «παράλληλα λένε ότι ότι θα κάνουν προσλήψεις στην Παιδεία και στην Υγεία και στην Αστυνομία». «Αυτό είναι από μόνο του αντιφατικό, καθώς το 1 προς 5 δεν αφήνει περιθώρια για τις προσλήψεις που προναγγέλλουν» παρατήρησε.

 

«Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται»

Κατηγόρησε στη συνέχεια τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να κρύψει το πρόγραμμά του και στο πλαίσιο αυτό ενέταξε την «άρνηση του προέδρου της Ν.Δ. για ντιμπέιτ» με τον Αλέξη Τσίπρα. «Είναι κρίσιμο και χρήσιμο για τον κόσμο να δει ένα ντιμπέιτ των δύο αρχηγών», ανέφερε και εξήγησε: «Αυτό είναι το δίλημμα και το ερώτημα των εκλογών, έχουμε δύο προγράμματα και δύο πρόσωπα που διεκδικούν την πρωθυπουργία, ο κόσμος πρέπει να τους δει για να μπορεί να κρίνει. Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από αυτό το διάλογο γιατί πέραν της δυσκολίας που έχει να αντιμετωπίσει τον Αλέξη Τσίπρα, έχει ένα μεγάλο θέμα με το πρόγραμμά του. Θέλει να αποκρύψει πτυχές του προγράμματός του» είπε.

 

«Πολιτικό κεφάλαιο» ο Αλ. Τσίπρας

Σε ερώτηση για τον αν ο κ. Τσίπρας σκοπεύει να παραιτηθεί μετά από ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι «o Aλέξης Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο και εμπνέει και συσπειρώνει τον προοδευτικό χώρο». Όπως είπε, έκανε τα προηγούμενα χρόνια μία μεγάλη ανατροπή με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε κάθε περίπτωση θα αποτελεί τον πόλο συσπείρωσης του προοδευτικού χώρου για πολά χρόνια».

 

«Αναντίστοιχη με τον προοδευτικό κόσμο η στάση του ΚΙΝΑΛ»

Αναφερόμενη στο Κίνημα Αλλαγής είπε πως «είχε επιλέξει μέχρι τις ευρωεκλογές μία μονομέτωπη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ» στάση που «είναι αναντίστοιχη με τις προσδοκίες του προοδευτικού κόσμου». «Υπήρξαν κάποιες εξελίξεις με την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου που υποστήριζε την προσέγγιση με τη Ν.Δ.. Ωστόσο η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επιμένει στην τακτική της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ λές και δεν καταλαβαίνει ότι από τη μία υπάρχει η Ν.Δ. που συσπειρώνει το συντηρητικό κόσμο και από τον άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που συσπειρώνει τον προοδευτικό κόσμο. Εμείς θα συνεχίσουμε το δημοκρατικό προσκλητήριο για να αποτρέψουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς» ανέφερε.

error: Content is protected !!