Έφη Αχτσιόγλου: Οι υπουργοί κρύφτηκαν πίσω από ένοχες σιωπές

Ευθεία επίθεση στη νέα κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρώην υπουργός Υγείας, Έφη Αχτσιόγλου, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς ότι «κρύφτηκαν πίσω από ένοχες σιωπές για κρίσιμα ζητήματα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα της Κυριακής», εξήγησε ότι κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων, οι υπουργοί της ΝΔ δεν απάντησαν «τι θα κόψουν για να μειώσουν τη φορολογία των επιχειρήσεων».

Προανήγγειλε δε, την κατάθεση νομοθετικής πρότασης για την αναβάθμιση και την ενίσχυση του ΣΕΠΕ, ενώ χαρακτήρισε «προσβλητική για τους πολίτες και τη δημοκρατία» τη στάση του πρωθυπουργού να μην απαντά τι προτίθεται να πράξει για το ασφαλιστικό.

Δεν παρέλειψε, παράλληλα, να δηλώσει ανήσυχη για ενδεχόμενες ανατροπές στα εργασιακά και σε μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση, υιοθετώντας απολύτως τη γραμμή του ΣΕΒ σε κάθε θέμα, αντιδρούσε στα μέτρα αυτά θεωρώντας ότι θέτουν εμπόδια στην επιχειρηματικότητα».

Όσον αφορά τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι «έχει μια απολύτως δεσμευτική υποχρέωση να ανταποκριθεί στο καθήκον που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός, ασκώντας προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση».

Εκτίμησε, επιπλέον, ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών επιβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον προοδευτικό πόλο» και ότι η προοδευτική συμμαχία, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, «πρέπει να δυναμώσει και να εκφράσει ακόμα μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού».

 «Αυτόν τον στόχο υπηρετεί και το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, η εξέλιξή του προς ένα σύγχρονο και μαζικό αριστερό, προοδευτικό κόμμα» κατέληξε η κα Αχτσιόγλου.

naftemporiki.gr