Έγκριση Επενδυτικού Σχεδίου για Προσβασιμότητα στις Παραλίες της Σιθωνίας για Άτομα με Κινητικά Προβλήματα

Ο Δήμος Σιθωνίας προχωρά σε βελτίωση υποδομών με στόχο τη δημιουργία φιλικών και προσβάσιμων κολυμβητικών ακτών, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Ο Δήμος Σιθωνίας με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει την έγκριση του Επενδυτικού Σχεδίου με τίτλο:
«Βελτίωση Υποδομών για Άτομα με Κινητικά Προβλήματα των Κολυμβητικών Ακτών του Δήμου Σιθωνίας για τη Δημιουργία Ολοκληρωμένου Τουριστικού Προϊόντος»
(ΗΠΔΕ: 360/20-05-2024)
Η πρόταση εγκρίθηκε στο πλαίσιο της δημόσιας πρόσκλησης για τη σύμβαση Σ1: «Βελτίωση και Τροποποίηση της Προσβασιμότητας στις Ελληνικές Παραλίες», και εντάσσεται στο υποέργο SUB6, της Δράσης 16931 “Τουριστική Ανάπτυξη” του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU.
Φυσικό Αντικείμενο του Έργου
Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας για άτομα με κινητικά προβλήματα και άλλες ομάδες εμποδιζόμενων ατόμων, μέσω ολοκληρωμένων ημιμόνιμων επεμβάσεων που θα υλοποιηθούν στις παραλίες του Δήμου Σιθωνίας.
Οι βασικές παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:
Κατασκευή μη μόνιμων ραμπών πρόσβασης στις παραλίες.
Προμήθεια βοηθητικών εγκαταστάσεων, όπως:
Λυόμενα αποδυτήρια
Φορητοί χώροι υγιεινής
Διάδρομοι ειδικής κατασκευής, που αποσυναρμολογούνται για την αποθήκευση τον χειμώνα
Χώροι σκίασης/προστασίας για τους λουόμενους
Σύστημα τηλεμετρίας και συναγερμού, για την ασφάλεια των επισκεπτών
Ειδική σήμανση στις παραλίες που πληρούν τις προδιαγραφές προσβασιμότητας
Λοιπός εξοπλισμός και υποδομές που θα εξασφαλίσουν πλήρη και αξιοπρεπή πρόσβαση σε όλους
Συνολικού προϋπολογισμού 276.000€
«Το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στον φυσικό πλούτο του τόπου μας αποτελεί προτεραιότητα. Με αυτό το έργο, κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για να διαμορφώσουμε παραλίες φιλικές και προσβάσιμες σε όλους. Ευχαριστώ θερμά όσους εργάστηκαν για την ένταξη της πρότασης έναν έναν ξεχωριστά Ιωάννης Γιώργος Απόστολος Πάνας Grigoris Tasios, και δεσμευόμαστε για την άμεση και αποτελεσματική υλοποίηση του έργου.»
Δήμαρχος Σιθωνίας
Ιωάννης Μαλλίνης