Εγκρίθηκε η κατασκευή Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων στην Πορταριά

Η κατασκευή Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.830.000 €, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ .

Η ανέγερση του προβλέπεται να υλοποιηθεί στο κληροτεμάχιο 738, εμβαδού 8,00 στρεμμάτων περίπου, το οποίο βρίσκεται στην Κοινότητα Πορταριάς, εκτός σχεδίου και εκτός περιμετρικής ζώνης οικισμού Πορταριάς.

Το καταφύγιο θα αποτελείται από ένα ισόγειο κτίριο διοίκησης – ιατρείο και δύο ανεξάρτητα ισόγεια κτίρια για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων. Η συνολική έκταση των κτιρίων θα είναι 1.030m2 περίπου. Περιλαμβάνει κτίριο διοίκησης με ιατρείο, μαγειρείο, αποθήκη τροφίμων, αίθουσα απομόνωσης ζώων, WC και αίθουσας προσωπικού, καθώς και δύο ανεξάρτητα κτίρια για την φιλοξενία των ζώων με τους αύλειους χώρους αυτών. Όλα τα κτίρια είναι ορθογωνικών διαστάσεων, είναι λειτουργικά εξαρτημένα μεταξύ τους, ενώ θα διαμορφωθεί κατάλληλα και ο αύλειος χώρος.

“Το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων είναι πολύ σοβαρό και μας απασχολεί. Νιώθουμε ικανοποίηση που θα προχωρήσει ένα έργο, το οποίο θα μας ανακουφίσει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Ωστόσο, αυτό που οφείλω να τονίσω είναι ότι το ζήτημα των αδέσποτων είναι κυρίαρχα ζήτημα παιδείας. Τα αδέσποτα προέρχονται από κάποιους ασυνείδητους, που τα εγκαταλείπουν ή δεν φροντίζουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, όπως στείρωση κ.τ.λ. Θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι τα ζώα συντροφιάς δεν είναι παιχνίδι, που όποτε το βαριόμαστε, το πετάμε. Η απόκτησή τους έχει ευθύνη και θα πρέπει να γίνεται συνειδητά”, ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.