Εικαστικές παρεμβάσεις μαθητών του Β’ Γυμνασίου N. Μουδανιών

Τη φετινή χρονιά το Β’ Γυμνάσιο N. Μουδανιών συμμετείχε στο πρόγραμμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας “Σύστημα Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς (ΠροΘεΣυ)” που είχε ως στόχο τη δημιουργία θετικού σχολικού κλίματος με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της μαθησιακής επίδοσης και τη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων του μαθητικού συνόλου.

Ως γενικές αξίες του προγράμματος ορίστηκαν ο σεβασμός, η υπευθυνότητα και ο αυτοέλεγχος. Η κάθε αξία είχε συγκεκριμένο περιεχόμενο αναμενόμενων συμπεριφορών στη σχολική τάξη. Το πρόγραμμα εφαρμόστηκε στα τέσσερα τμήματα της Α’ Γυμνασίου στα οποία διδάχθηκαν συστηματικά οι παραπάνω αξίες και οι αναμενόμενες συμπεριφορές. Η διδασκαλία ενισχύθηκε με τη δημιουργία εικαστικού έργου σε τοίχο του σχολείου και την τοποθέτηση αυτοκόλλητων με σχετικό περιεχόμενο στις εσωτερικές σκάλες της σχολικής μονάδας.

Το τμήμα που εφάρμοσε πιο επιτυχημένα το πρόγραμμα και βραβεύτηκε ήταν το Α4. Το συντονισμό του προγράμματος είχαν αναλάβει οι καθηγήτριες Δεληγκάρη Βασιλική, Ελευθεριάδου Θεοδοσία και Τσακίρη Σοφία. Σημαντική ήταν η συνεισφορά της καθηγήτριας των εικαστικών Καρτσελου Βασιλικής, η οποία ανέλαβε μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες Βισα Ν., Βλαχακη Ζ., Γρινακη Χ., Καραγιάννη Α., Καραντωνη Α., Μαρνεζου Ε., Ματατη Π., Πανίδου Π., Παυλίδη Α., Πεγνογλου Μ., Συκιωτη Δ., Τακου Χ., Τερτιρογλου Ο., Τσιοπουλου Μ. τη δημιουργία του εικαστικού έργου.