Εκδικάστηκε η αγωγή Γεωργιάδη κατά Πολάκη

Συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου αγωγή του αντιπρόεδρου της ΝΔ, Άδ. Γεωργιάδη, με την οποία διεκδικεί αποζημίωση 300 χιλ. ευρώ από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Π. Πολάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η υπόθεση, που εκδικάστηκε χωρίς καταθέσεις μαρτύρων, αφορά ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στις 30 Απριλίου 2018 στον προσωπικό λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η ανάρτηση του κ. Πολάκη αφορούσε δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Documento περί οφ σορ του κ. Γεωργιάδη στην Κύπρο, την οποία ο αντιπρόεδρος της ΝΔ φέρεται να μην είχε δηλώσει στο «πόθεν έσχες».

Ο ενάγων διεκδικεί χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη από «ψευδείς, συκοφαντικούς, δυσφημιστικούς και εξυβριστικούς ισχυρισμούς» που διέδωσε εναντίον του ο εναγόμενος. Διεκδικεί, επίσης, την άρση της προσβολής μέσω της δημοσίευσης του διατακτικού της απόφασης που θα εκδώσει το δικαστήριο στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Πολάκη. Επιπλέον, ζητά να διατάξει το δικαστήριο την παράλειψη στο μέλλον κάθε προσβολής τής προσωπικότητας του από τον εναγόμενο, με απειλή χρηματικής ποινής 5.900 ευρώ και προσωπική κράτηση για κάθε παράβαση.

Ο κ. Γεωργιάδης τονίζει στην προσφυγή του πως ήταν μέτοχος σε εταιρία Ltd (ΕΠΕ κατά το ελληνικό δίκαιο) στην Κύπρο, δηλωμένη στο όνομα του που ιδρύθηκε το 2006 για να λειτουργήσει βιβλιοπωλείο στην Κύπρο, το οποίο «λειτούργησε αποκλειστικά στην Κύπρο και επομένως δεν είχε εξωχώρια δραστηριότητα». Αναφέρει, επίσης, πως η εν λόγω εταιρία διαγράφηκε το 2016 λόγω δεκαετούς αδράνειας. Τονίζει, δε, πως η Επιτροπή Πόθεν Έσχες έχει ελέγξει το θέμα και τον έχει δικαιώσει «αποδεχόμενη την εισήγηση που απεφάνθη ότι δεν είχα ούτε υπεράκτια εταιρία ούτε διέπραξα οποιοδήποτε αδίκημα».

Μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας ο συνήγορος του κ. Γεωργιάδη, Θανάσης Πλεύρης, δήλωσε: «Ο κ. Πολάκης είπε ψευδώς ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει off shore εταιρεία στην Κύπρο. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε και ελέγχθηκε από την επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και ομόφωνα, ακόμα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον δικαίωσαν. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Πολάκης συνεχίζει να λέει ψέματα».

Από την πλευρά του ο συνήγορος του κ. Πολάκη, Μανώλης Καπνισάκης, είπε: «Η άποψη του υπουργού είναι ότι η πολιτική αντιπαράθεση δεν πρέπει να διεξάγεται ή να μεταφέρεται σε δικαστικές αίθουσες. Γι’ αυτό άλλωστε και ο ίδιος δεν έχει υποβάλει ποτέ μήνυση ή αγωγή σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων ή δημοσιογράφων».

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

error: Content is protected !!