Εκδήλωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής για τα προσωπικά δεδομένα στα Νέα Μουδανιά

Με μεγάλη συμμετοχή από κόσμο και με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που συνδιοργάνωσε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής μαζί με την Ένωση Ξενοδοχείων και την Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής με θέμα: «Το νέο περιβάλλον λειτουργίας που θέτει για τις Επιχειρήσεις και τους Φορείς ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων – GDPR (ΕΕ)-679/2016» , το απόγευμα της Τετάρτης 25 Απριλίου 2018, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στα Νέα Μουδανιά.

Το θέμα έχει παρουσιάσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τελευταία περίοδο, αφού και ο Κανονισμός της ΕΕ θα έχει εφαρμογή άμεσα σε όλα τα κράτη-μέλη της από 25/5/2018 και θα αντικαταστήσει την ισχύουσα νομοθεσία που είχε εφαρμοστεί πριν πολλά χρόνια με τον Ν. 2472/1999. Για αυτό το λόγο και διοργανώθηκαν άλλες δύο ημερίδες για αυτό το θέμα, η πρώτη στις 13 Απριλίου στον Πολύγυρο και η δεύτερη στις 20 Απριλίου στην Ιερισσό.

Την ενημέρωση του κοινού ανέλαβαν μέλη της ομάδας GDPR Halkidiki, ο κ. Ιγγλεζάκης Ιωάννης – Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του Α.Π.Θ., κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Μagister Legum Europae του Πανεπιστημίου του Αννοβέρου, ο κ. Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου – Founder & CEO at 3TechSolutions και η κα Κασσιανή Αποστολοπούλου, Δικηγόρος, Πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων (DPO Executive).

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κος Γιάννης Κουφίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής & Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), κος Γρηγόρης Τάσιος, και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Χαλκιδικής, κος Δημήτρης Χαδαλής.

Σημαντική ήταν και η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση από μέλη και των τριών φορέων κάθε ηλικίας, που έσπευσαν να ενημερωθούν. Το ενδιαφέρον του κοινού αποτυπώθηκε μέσω της συμμετοχής του και των ερωτήσεων που απηύθυνε στους ομιλητές μετά το πέρας των εισηγήσεων.