Εκπτώσεις: Ευκαιρία για φθηνές αγορές

Εν μέσω καύσωνα οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα με τις εκπτώσεις να κάνουν τις αγορές που επιθυμούν με πολύ χαμηλότερες τιμές.

Οι καταστηματάρχες ευελπιστούν ότι ο τζίρος θα σημειώσει άνοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι εκπτώσεις, ανάλογα με τα είδη, ξεκινούν από 15% και φτάνουν μέχρι και 80% .

Ειδικότερα, στα υποδήματα οι εκπτώσεις ξεκινούν από 10%-20%, στα δερμάτινα είδη, σε ανδρικά και γυναικεία ρούχα ξεκινούν από 40% και φτάνουν μέχρι και σε ποσοστό 80% ( κυρίως σε εκτός εποχής κομμάτια). Σε οπτικά και γενικότερα άλλα είδη, οι εκπτώσεις ξεκινούν από 15% και φτάνουν το 30%.

Οι θερινές εκπτώσεις 2019 ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται πως στις καλοκαιρινές εκπτώσεις επιβάλλεται η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση και επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη, μετά κι απ’ τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, αναμένεται να αφήσουν θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην αγορά.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η πρόβλεψη αύξησης του τζίρου για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2019 δεν επιβεβαιώνεται με τη μέχρι στιγμής πορεία του μέσου κύκλου εργασιών του πρώτου τετραμήνου του έτους, που σε σύγκριση με το 2018 παρουσιάζει μείωση. Το κλίμα στον εμπορικό κόσμο είναι ανάμικτο με ελπίδες για αύξηση του τζίρου αλλά και έντονο προβληματισμό.

Οι έμποροι  εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην τουριστική κίνηση που χρονικά «πήγε πίσω» και την «εισαγόμενη κατανάλωση» που αυτήν την περίοδο εντείνεται ωστόσο, όπως γνωρίζουμε, αυτή η βοήθεια υφίσταται, αλλά όχι για όλες τις περιοχές της Αθήνας

Μάλιστα, ο κ. Κορκίδης σημείωσε πως οι εκπτώσεις του καλοκαιριού πριν την κρίση έκαναν έναν τζίρο άνω των 8 δισ. ευρώ, ενώ πλέον κυμαίνονται σε επίπεδα λιανικών πωλήσεων της τάξης των 6 δισ. ευρώ και μόνο εφόσον επιτευχθεί η σταδιακή επιστροφή στα επίπεδα των 7 δισ. ευρώ, τότε οι αριθμοί θα δώσουν σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων.