Έκτακτο από ΕΜΥ: Πού έρχονται ισχυρές βροχές το Σ/Κ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε προ ολίγου η ΕΜΥ προειδοποιώντας για σημαντική μεταβολή του καιρού από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου (15/7) και από τα βόρεια.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι:

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά και από χαλαζοπτώσεις αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

Την Κυριακή (16/7)

Η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η βορειανατολική Πελοπόννησος

Τη Δευτέρα (17/7)

Τις πρωινές ώρες η Δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου, η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά (περιλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Αττικής), η Εύβοια, η βορειανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.