Ελλάς το μεγαλείο σου: 3.700 παράβολα στους ώμους των πολιτών

Απίστευτο και όμως αληθινό: το ελληνικό Δημόσιο, πέραν της επαχθούς φορολογίας που επιβάλλει τα χρόνια των μνημονίων στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, φροντίζει για την περαιτέρω ενίσχυση των κρατικών ταμείων με 3.700 (ναι, καλά διαβάσατε!) και πλέον παράβολα διά πάσαν χρήσιν.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της «Καθημερινής» της Κυριακής, αυτός ο κυκεώνας παραβόλων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πολίτες της χώρας εισφέρει στα κρατικά ταμεία περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ενώ, εάν συνυπολογιστούν και δεκάδες άλλα τέλη και ειδικοί φόροι, τα συνολικά έσοδα ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο για τον τομέα της αγροτικής παραγωγής ή τυποποίησης υφίστανται όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα 250 κωδικοί, με ποσά που κυμαίνονται μεταξύ 500 και 1.000 ευρώ.

Επίσης, η αφαίμαξη των πολιτών επιτυγχάνεται μέσω εκατοντάδων διαφορετικών παραβόλων που κατατίθενται για τη διεκπεραίωση υποθέσεων σε πολλά υπουργεία, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι για την έγκριση σύνδεσης συστήματος συναγερμού απαιτείται η καταβολή ειδικού τέλους 460 ευρώ.

Το παράλογο του πράγματος συνεχίζεται με τα παράβολα επίδειξης γραπτών δοκιμίων Πανελληνίων Εξετάσεων, τα παράβολα υπέρ του Πράσινου Ταμείου εγγραφής των ενεργειακών επιθεωρητών στα οικεία μητρώα, καθώς και εκατοντάδες άλλους επιμέρους κωδικούς παραβόλων που δεν έχουν σταθερή τιμή, αλλά προσδιορίζονται ως ποσοστό επί της αξίας της συναλλαγής ή πράξης για την οποία είναι απαραίτητοι.

error: Content is protected !!