Ελληνοκινεζική συνεργασία για τον τουρισμό στη Θεσσαλονίκη

Τις προοπτικές ελληνοκινεζικής συνεργασίας για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης συζήτησαν την περασμένη Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολητικής Ενότητας -πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, με εκπροσώπους της Κινέζικης Royal Group.

Ο συγκεκριμένος Όμιλος, με έδρα την πόλη Don Guan της Κίνας, επιδεικνύει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται σε 24 συνολικά επιχειρηματικούς τομείς μεταξύ των οποίων ο τουρισμός πόλεων, τα τρόφιμα ,ο τουριστικός αθλητισμός και διαχειρίζεται ξενοδοχεία πέντε αστέρων .

Η κα Πατουλίδου παρουσίασε στην αντιπροσωπεία του Κινεζικού ομίλου επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρος του Xiong Yong Liang την πόλη της Θεσσαλονίκης και  τις δυνατότητες συμπράξεων στον τουρισμό ενώ στην επόμενη συνάντηση συμφωνήθηκε να εξεταστούν θέματα συνεργασίας της Θεσσαλονίκης και της Dong Guan στον αγροτοδιατροφικό, αθλητικό και πολιτιστικό τομέα.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ομίλου Mr. Liang βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος του προέδρου της ΠΑΕ Άρης Θεόδωρου Καρυπίδη και της αδερφής του Ειρήνης. Ο κ. Καρυπίδης υπέγραψε δεκαετές μνημόνιο συνεργασίας με τον πρόεδρο της φημισμένης κινέζικης Royal Group. Το deal του κ. Καρυπίδη με τον Mr. Liang θα αφορά αρχικά στον τομέα του τουρισμού, των τροφίμων, αλλά και του τουριστικού αθλητισμού. Μελλοντικά θα δραστηριοποιηθούν και σε άλλους τομείς.