Έλον Μασκ: Ένας 19χρονος γνωρίζει την κάθε του κίνηση

Το ποσό που του προσέφερε ο Έλον Μασκ για να μη δημοσιεύει τη θέση του ιδιωτικού του τζετ

Το ποσό των 5.000 δολαρίων προσέφερε ο Elon Musk σε έναν 19χρονο, για να σταματήσει να παρακολουθεί το ιδιωτικό του τζετ και να ανεβάζει στο Twitter το πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή. 

Ο Jack Sweeney χρησιμοποιεί bots και πληροφορίες για την εναέρια κυκλοφορία που είναι διαθέσιμες ελεύθερα για να καταγράψει τις κινήσεις του ιδιωτικού αεροπλάνου του πλουσιότερου ανθρώπου στη γη. Και τουιτάρει τα στοιχεία στον λογαριασμό του, «Elon Musk’s Jet»». 

«Μπορείς να το κατεβάσεις; Είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια», του έγραψε ο Musk πριν από λίγο καιρό, σε ένα μεταμεσονύκτιο μήνυμα. 

Τότε, ο 19χρονος αποφάσισε να μπει σε ένα παζάρι με τον CEO της Tesla. «Ναι, μπορώ, αλλά θα σου κοστίσει ένα Model 3. Κάνω πλάκα, εκτός και εάν…», του απάντησε. 

«Δεν μου αρέσει η ιδέα να με πυροβολήσει κανένας τρελός», συνέχισε ο Musk και έπειτα από μερικά ακόμα μηνύματα, του πρόσφερε 5.000 δολάρια για να κατεβάσει τον λογαριασμό από το Twitter. 

«Υπάρχει περίπτωση να το ανεβάσεις στα 50.000 δολάρια; Θα ήταν μία σπουδαία βοήθεια για το κολέγιο και ενδεχομένως να μου επέτρεπε να πάρω ένα αυτοκίνητο, ακόμα και ένα Model 3», απάντησε ο Sweeney. 

Ο Musk είπε ότι θα το σκεφτεί, αλλά δεν ήρθε ξανά σε επαφή με τον 19χρονο. 

Όμως, αυτό τον μήνα έγραψε στο Twitter ότι οι λογαριασμοί που παρακολουθούν τις κινήσεις του «αρχίζουν να γίνονται πρόβλημα ασφάλειας». 

«Παρακολουθούμε το αεροπλάνο, όχι το ποιος μπορεί να επιβαίνει ή όχι σε αυτό», τονίζει ο Sweeney σε χθεσινή του ανάρτηση. 

Πηγή: moneyreview.gr