Εμπαπέ: «Χάρισε» 100 εκατ. στην Παρί προκειμένου να επιστρέψει στην ενεργό δράση

Ο Κίλιαν Εμπαπέ δέχθηκε να… παραχωρήσει στην ομάδα του το μπόνους αφοσίωσης, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να γυρίσει στο ενεργό ρόστερ.

Σημειώνεται ότι η αρχή της νέας σεζόν βρίσκει τον Κιλιάν Εμπαπέ στην Παρί, παρά τις προσπάθειες της ομάδας να τον πείσει να αποχωρήσει το καλοκαίρι, για να μη ζημιωθεί οικονομικά.

Οι Παριζιάνοι επιχείρησαν να πείσουν τον 24χρονο φορ να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Σύμφωνα όμως με την Equipe, ο Εμπαπέ, που είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα προχωρήσει στην επέκταση του με το σύλλογο, αποφάσισε να παραιτηθεί από ένα τεράστιο μπόνους αφοσίωσης, το οποίο δικαιούται.

Το ποσό ανέρχεται περίπου στα 60 με 80 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο αν αυτό το μπόνους δεν καταβληθεί, η Παρί θα εξοικονομήσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ, κέρδος περίπου ίσο με αυτό που θα έπαιρνε η ομάδα αν πουλούσε τον Γάλλο παίκτη.

Και οι δύο πλευρές προσπάθησαν να βρουν μία μέση λύση, προκειμένου να συνεργαστούν μαζί τη φετινή σεζόν. Η απόφαση καλής θέλησης του Εμπαπέ εκτιμήθηκε από τον Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ο οποίος του επέτρεψε να γυρίσει ξανά στην ομάδα.

Θυμίζουμε ότι ο 24χρονος από τις 21 Ιουλίου προπονούταν με τη δεύτερη ομάδα του συλλόγου, ενώ είχε μείνει εκτός αποστολής στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Πηγή: ertnews.gr