Ενεργοποιήθηκε η πρώτη σύνδεση οπτικής ίνας στο σπίτι

Στην εκδήλωση για την ενεργοποίηση της πρώτης σύνδεσης οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber To The Home) από τον Όμιλο ΟΤΕ παραβρέθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στο Παλαιό Φάληρο, αφού ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου είναι ο πρώτος που θα εφαρμόσει πιλοτικά τη συγκεκριμένη διασύνδεση. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός έβαλε και τυπικά το καλώδιο στη μπρίζα του καφάο του ΟΤΕ και εγκαινίασε την νέα εποχή στις υπέρ υψηλές ταχύτητες του ίντερνετ.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι είναι χαρούμενος που τόσο γρήγορα, -μετά από 2,5 μήνες της συνάντησης με τον CEO της Deutsche Telekom στο Μέγαρο μαξίμου- ο όμιλος ΟΤΕ προχωρά στα εγκαίνια της πρώτης οπτικής ίνας στο σπίτι, κάτι πρωτόγνωρο και σημαντικό για τους ρυθμούς της Ελλάδας και ένα πρότυπο συντονισμού δυνάμεων. «Αυτό το παράδειγμα του συντονισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα και της κεντρικής διοίκησης και της κυβέρνησης, νομίζω ότι είναι κάτι αξιόλογο και πρέπει να σηματοδοτήσει και μία αλλαγή στον τρόπο που όλοι λειτουργούμε» σημείωσε.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι είναι ένα παράδειγμα ισχυρής δημόσιας παρέμβασης, η οποία φιλοδοξούσε από την πρώτη στιγμή να πολλαπλασιάσει και τις ιδιωτικές επενδύσεις, ένα παράδειγμα, στο οποίο ο ιδιωτικός τομέας αναζητά την κερδοφορία του μέσα στα γενικά συμφέροντα της κοινωνίας και όχι εις βάρος της.

Μιλώντας για το μέγεθος της επένδυσης, είπε ότι μαζί με τους αυτοκινητοδρόμους είναι η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε στη χώρα από την κρίση και μετά και πρόσθεσε ότι πρόκειται υποδομές, πάνω στις οποίες θα αναπτυχθούν πολλαπλάσιες υπηρεσίες και αυτό έχει τεράστια σημασία. Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι η επένδυση θα αφορά 1 εκατ. νοικοκυριά και θα γίνουν ανάλογες επενδύσεις από άλλες ιδιωτικές εταιρείες. «Με αυτήν την επιλογή διοχέτευσης δημόσιων πόρων σε τέτοιου τύπου επενδύσεις, θα είμαστε σε θέση να υπερκεράσουμε τους στόχους για την κοινωνία των GB πριν το 2025» υπογράμμισε.

Όπως υποστήριξε, μιλάμε για επενδύσεις στην καρδιά της νέας ανάπτυξης που έχει ανάγκη η Ελλάδα και αυτό έχει να κάνει με τον ρόλο τον ξεχωριστό που μπορεί να παίξει η χώρα, ως κόμβος στην περιοχή, «ένας κόμβος δίκαιης ανάπτυξης». Και για να γίνει αυτό, συμπλήρωσε, χρειάζεται ισχυρά και αξιόπιστα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, μεταφορών και εμπορίου, και τέτοιου τύπου επενδύσεις βάζουν την Ελλάδα ξανά στο κέντρο του παγκόσμιου επενδυτικού-αναπτυξιακού χάρτη.

Τέλος, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι από κυβερνητικής πλευράς οι πόροι δεν θα εξαντληθούν, για τη στήριξη τέτοιου τύπου επενδύσεων, καθώς είναι πολλαπλασιαστικές τής οικονομικής ανάπτυξης και θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την ψυχαγωγία μας, τον τρόπο με τον οποίο συναλλασόμαστε με το Δημόσιο, τη λειτουργία των επιχειρήσεων κ.λπ.

 

error: Content is protected !!