Ενόχληση Αναστασιάδη από τη μη αναφορά Ζελένσκι στο κυπριακό στη Βουλή

«Μακάρι να είχαμε ανάλογη συμπαράσταση όταν εμείς δεχόμασταν την τουρκική εισβολή», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά την ομιλία του Ουκρανού Προέδρου, ενώπιον της ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής, ανέφερε πως τον ενόχλησε το γεγονός ότι ο κ. Ζελένσκι δεν ανέφερε τίποτα για το Κυπριακό, καθώς η Κύπρος βιώνει εδώ και πολλές δεκαετίες όσα βιώνουν οι Ουκρανοί .

Έξω από τη Βουλή συγκεντρώθηκαν Ουκρανοί που ζουν στη Κύπρο. Οι συγκεντρωμένοι  κρατούσαν σημαίες της Ουκρανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και πλακάτ με συνθήματα κατά του πολέμου και της Ρωσίας, ενώ έγιναν και συμβολικές αναπαραστάσεις θυμάτων της ρωσικής εισβολής.

Κατά την έξοδό του από το Συνεδριακό Κέντρο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων, η οποία ανέφερε πως «είναι η κατάλληλη ώρα για να μαζέψουμε όλη τη δύναμή μας, ο ουκρανικός λαός είναι Ευρωπαίοι, εμείς εκτιμούμε τις ευρωπαϊκές αξίες, εμείς εκτιμούμε την ανθρώπινη ζωή» και κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μείνει κοντά στον ουκρανικό λαό.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε τη στήριξη της Κύπρου προς την Ουκρανία, επισημαίνοντας πως «στηρίξαμε όλα ανεξαίρετα τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήμασταν από τους υποστηρικτές να δοθεί το καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία και να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις, ήμουν εξ εκείνων που επέμεναν έντονα μέσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βερσαλλίες ότι το αίτημα του φίλου Προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι θα έπρεπε να γίνει αποδεκτό».

«Ό,τι μπορούμε θα κάνουμε, μακάρι να είχαμε ανάλογη συμπαράσταση όταν εμείς δεχόμασταν την τουρκική εισβολή», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πριν αποχωρήσει από τον χώρο.

Πηγή: protothema