Εορτασμοί στη Μεγάλη Παναγία 

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στο προσκύνημα της Μεγάλης Παναγίας χοροστατούντος του Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεοκλήτου.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και στη συνέχεια εψάλησαν τα εγκώμια της Θεοτόκου και έγινε περιφορά της Ιερής Εικόνας στην αυλή των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Ιερισσού, διότι ο ιστορικός Ιερός Ναός της Παναγίας με χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού αναπαλαιώνεται και φυσικά προσωρινά δεν λειτουργεί..

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη Μ. Παναγία παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς, ο αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Γιώργος, ο  τ. δήμαρχος και υπουργός, Χρήστος Πάχτας, ο πρόπεδρος της ΠΟΞ και πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος, η περιφερειακή σύμβουλος, Κατερίνα Ζωγράφου, οι αντιδήμαρχοι, Γεώργιος Θαλασσινός, Νικόλαος Αυγερινός και Ευριπίδης Ατζιαμής ,εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Στο Ιερό Προσκύνημα της Μεγάλης Παναγίας σήμερα το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία. Συνέρρευσαν φέτος, όπως και κάθε χρόνο, πολλοί πιστοί από τη Χαλκιδική για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στη Μεγαλόχαρη.

www.halkidikinews.gr