Εορτασμός Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική

Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις εορτασμού της Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική, που θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο την Κυριακή 12 Μαΐου 2019.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 MΑΪOY 2019

  1. Ώρα 11:00 της Παρασκευής 10 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων του Πολυγύρου από τους μαθητές των σχολείων της πόλης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 MAΪOY 2019…

  1. Από τις 7 το πρωί της 11ης Μαΐου και ως τη δύση του ηλίου της 12ης Μαΐου θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια κτίρια, το Δημαρχείο της πόλης, τα κτίρια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών, των Τραπεζών, των εμπορικών και άλλων ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και τα σπίτια των κατοίκων της πρωτεύουσας.
  2. Από τις 8 βράδυ της 11ης Μαΐου και μέχρι το πρώτο φως της Κυριακής 12ης Μαΐου θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια κτίρια, το Δημαρχείο, τα κτίρια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών και των Τραπεζών της πρωτεύουσας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 MAΪOY 2019

  1. Στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Νικολάου. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
  2. Στις 09:30 η Φιλαρμονική του Δήμου Πολυγύρου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια.
  3. Στις 10:30 θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

Πέρας προσέλευσης των επισήμων στον Ιερό Ναό ορίζεται η 10:15. Κατά την προσέλευση των επισήμων η φιλαρμονική του Δήμου θα αποδώσει τιμές.

  1. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον κ. Χρήστο Φυλαχτό, Εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Ζερβοχωρίων.
  2. Στις 11.15 θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από τους:

-Εκπρόσωπο Κυβέρνησης.

– Εκπρόσωπο της Βουλής.

– Διοικητή Φρουραρχείου

-Στρατηγό Γ΄ Σ.Σ. ή Εκπρόσωπό του.

-Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής. – Δημάρχους Ν. Χαλκιδικής.

– Δήμαρχο Εμμανουήλ Παππά Σερρών.

– Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής.

– Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου.

– Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών.

– Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Χαλκιδικής.

– Εκπρόσωπο της Αντιστασιακής Οργάνωσης ΠΕΑΕΑ.

– Εκπρόσωπο της Αντιστασιακής Οργάνωσης ΠΟΑΕΑ.

– Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Εμμανουήλ Παππά.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Ώρα 11:30: Παρέλαση μαθητών στην κεντρική οδό της πόλης, μπροστά από τους εκπροσώπους της εκκλησίας, της πολιτείας, της Τ. Α, των φορέων της πόλης και των κατοίκων της.