Επαναχάραξη της οριογραμμής παραλίας Ν. Τρίγλιας στην περιοχή του κτίσματος “Μαγαζάρα”

Με την 738/2019 απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Προποντίδας αποφάσισε να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την επαναχάραξη της οριογραμμής παραλίας Ν. Τρίγλιας στην περιοχή “ΜΑΓΑΖΑΡΑ”, ώστε να εξαιρεθεί το διατηρητέο κτίσμα από τη ζώνη παραλίας.

Το συγκεκριμένο λιθόκτιστο κτίριο 400 τ.μ. έχει επισήμως χαρακτηριστεί από το 1983 ως διατηρητέο και εποπτεύεται από την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.  Όταν το 2002 καθορίστηκαν οι οριογραμμές αιγιαλού, παραλίας και παλιού αιγιαλού, η έκταση μεταξύ της οριογραμμής της παραλίας και του παλιού αιγιαλού καταγράφηκε ως δημόσιο κτήμα που ανήκει στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. Εντός αυτού υπάρχει ένα τμήμα του κτιρίου, ενώ ένα άλλο τμήμα του βρίσκεται εντός της κοινόχρηστης ζώνης παραλίας.

Αν γίνει δεκτό το αίτημα για επαναχάραξη της οριογραμμής, θα δοθεί η δυνατότητα εξαίρεσης του κτίσματος από την παραλία κι έτσι ο Δήμος θα μπορέσει να διεκδικήσει το ακίνητο και να προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης, συντήρησης και επανάχρησής του.

“Δυστυχώς,  πολλές φορές υπάρχουν πολλά γραφειοκρατικά και χρονοβόρα ζητήματα, που εμποδίζουν τη βούλησή μας, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Έτσι, αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την εξαίρεση του ακινήτου από την παραλία, ώστε και να “ανοίξει” ο δρόμος της διεκδίκησής του από τον Δήμο. Θα ήθελα, ακόμη, να καταστήσω σαφές ότι η άποψή μας δεν είναι διαφορετική από αυτή των κατοίκων, απλά χρειάζεται επιμονή και υπομονή, για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα”, δήλωσε ο Δήμαρχος κ. Μ. Καρράς.