Επεισόδιο ανάμεσα σε επιχειρηματία και ελεγκτές του ΕΦΚΑ στη Χαλκιδική

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, καλεί τη Διοίκηση “να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή και απρόσκοπτη εργασία των συναδέλφων αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του εν λόγω δράστη”.

Τονίζει επίσης πως “οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ θα συνεχίσουν με ζήλο και αυταπάρνηση να ασκούν τα καθήκοντά τους για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων”.

Η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων αναφέρει:

“Ακόμη ένα επεισόδιο βίαιης συμπεριφοράς κατά συναδέλφων – ελεγκτών των ΠΕΚΑ από «αγανακτισμένο» εργοδότη έλαβε χώρα το απόγευμα του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, την 20/7/2019 κλιμάκιο τριών (3) υπαλλήλων των ΠΕΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση (πλυντήριο επαγγελματικού εξοπλισμού) στην περιοχή της Χαλκιδικής. Αναίτια, ο υπεύθυνος της επιχείρησης επιτέθηκε εναντίον των συναδέλφων με απωθήσεις και χειροδικίες, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα και παρεμποδίζοντας την ολοκλήρωση του ελέγχου. Κλήθηκε η αστυνομία και δρομολογήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Καλούμε τη Διοίκηση να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ασφαλή και απρόσκοπτη εργασία των συναδέλφων αλλά και την παραδειγματική τιμωρία του εν λόγω δράστη.

Οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ θα συνεχίσουν με ζήλο και αυταπάρνηση να ασκούν τα καθήκοντά τους για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής και την διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων”.