Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, στο πλαίσιο της κοινωνικής του ευθύνης εγκατέστησε στον εξωτερικό χώρο του κτηρίου του, έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή (AED) για δημόσια χρήση από τους First Responders της Κοινότητας Πολυγύρου, δηλαδή,  

– επαγγελματίες υγείας εκτός υπηρεσίας

– πιστοποιημένους πολίτες με πτυχίο Βασικής Υποστήριξης της Ζωής, 

με σκοπό την άμεση χρήση και την αύξηση του ποσοστού επιβίωσης θυμάτων εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής.

 Προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα χρήσης του απινιδωτή σε έκτακτη ανάγκη από το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, απαιτείται η εκπαίδευσή τους πάνω σε θέματα βασικής υποστήριξης της ζωής και η πιστοποίησή τους ως εξειδικευμένοι διασώστες.

Για το λόγο αυτό, η Διοίκηση του  Επιμελητηρίου Χαλκιδικής διοργανώνει με την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) Παύλου Μελά, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 09:00, στο χώρο του Επιμελητηρίου στον Πολύγυρο, επί της οδού Πολυτεχνείου 58, δια ζώσης 6ώρο εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής. Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου παρέχεται Πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC).

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια υλοποιούνται σε τμήματα, όπου μπορούν να συμμετέχουν 25 άτομα με ανώτερο αριθμό τα 30. Σε περίπτωση συγκέντρωσης μεγαλύτερου αριθμού συμμετεχόντων θα δημιουργηθούν επιπλέον τμήματα.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια διεξάγονται επί αμοιβής και το κόστος συμμετοχής επιβαρύνει τον εκπαιδευόμενο.

Επισυνάπτουμε αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την συμμετοχή σας στο δια ζώσης εκπαιδευτικό σεμινάριο και πρακτική εξάσκηση για την απόκτηση της πιστοποίησης.

Παρακαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας συμπληρώνοντας την φόρμα με τα στοιχεία που απαιτούνται έως Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023.