Επιμελητήριο Χαλκιδικής Για τα νέα μετρά που ανακοινωθήκαν από την Κυβέρνηση

Από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε όλοι ότι η φετινή τουριστική σεζόν θα ήταν δύσκολή για τις επιχειρήσεις του Νομού μας.

Έχοντας η Χαλκιδική το πλεονέκτημα να φιλοξενεί τον οδικό τουρισμό που καταφθάνει από τις χώρες των Βαλκανίων, λόγω λαθών που έγιναν στη διαχείριση της πανδημίας του covid-19 από διάφορες πλευρές, το πλεονέκτημα έγινε μειονέκτημα.

Σίγουρα προτεραιότητα πάντα έχει η υγεία των συνανθρώπων μας και πάντα πρέπει να τηρούμε τη νομοθεσία και τις οδηγίες του κράτους.

Δυστυχώς όμως αυτή η μεγάλη υγειονομική κρίση, έχει προκαλέσει και μια ακόμη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στον επιχειρηματικό κόσμο.

Μετά από μια δεκαετή οικονομική ύφεση, λόγω της επιβολής των μνημονίων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού μας, δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, οι οποίες κάθε μέρα αυξάνονται.

Είναι πλέον βέβαιο, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ότι θα χαθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας και πάρα πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν.

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής προχωρά άμεσα, με απόφαση της Δ.Ε., σε μεγάλη έρευνα στο Νομό μας, που θα αποτυπώσει το επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον των επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας του covid-19, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας και μετά από διάλογο με τους Εμπορικούς και Επαγγελματικούς συλλόγους του Νομού, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, θα καταθέσει τις προτάσεις του προς την Κυβέρνηση, για τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη των επιχειρήσεων του Νομού μας.